9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelMärjamaa noortekeskusel oli sünnipäevanädal

Märjamaa noortekeskusel oli sünnipäevanädal

Reet Saar / foto: Reet Saar.

Lõppenud nädalal tähistas Märjamaa Valla Noortekeskus oma kümnendat aastapäeva läbi nädala toimunud ettevõtmistega. Siia mahtusid seiklus- ja meeskonnamäng, diskori ja raadiotöö töötuba, samuti grafiti töötuba, kohtumine hiljuti saabunud vabatahtliku Danielega, tänuõhtu ja mäng „Minu unistuste noortekeskus”. Nädalale pani punkti reede õhtul peetud disko.

  1. septembril peetud tänuõhtu avas neljaliikmeline noortebänd. Nii neile kui ka hiljem esinenud teisele koosseisule oli see esimene ülesastumine. Päevakohase kõne pidas noortekeskuse juhataja Triin Põri. „Täna oleme uhked selle üle, et kümme aastat tagasi avati Märjamaal esimene noortetuba ja 20. veebruaril 2007 kinnitati Märjamaa Valla Noortekeskuse põhimäärus. Noortekeskusel on alevis aastate jooksul olnud neli ajutist peatumispaika. On tegutsetud väga kasinates tingimustes, väga piiratud rahaliste vahenditega, kuid vaatamata sellele on noorsootöö põhimõtted ja väärtused jäänud samaks ning toimunud on pidev areng,“ ütles Põri. Järgmise aasta jaanuaris tähistab noortekeskus päris oma kodu teist sünnipäeva.
    Põri luges ette hulga märksõnu, mis kõik noorsootööd iseloomustavad, ja tõdes, et kuna noorsootöö on kiiresti muutuv, peab hea noorsootöötaja olema multifunktsionaalne ning suutma kiiresti areneda. Juhataja sõnul on siinsed noorsootöötajad eeskujud, avatud, laia silmaringiga, entusiastid, motiveerijad, innustajad, kuulajad, positiivsed, multifunktsionaalsed… Nad on alati olemas ning teevad oma tööd südamega.
    Vallavanem Villu Karu ütles, et asutus on elanud muutusterohket elu mitmes asukohas alevis, noortetoad on ka Varbolas ja Sipas. Karu kiitis võimekaid noorsootöötajaid ja et asutusel on positiivne kuvand, mis paistab Märjamaalt kaugemalegi. Märjamaa vallavalitsuse haridus- ja kultuurinõunik Tõnu Mesila lisas, et noortekeskus on vallas eriline: see on kõige noorem allasutus, mis on ka realiseerunud noorte algatusel – nende soovid aitas asutuseks vormida esimene juhataja Pille Mardiste.
    Tänukirjaga tunnustati tosinat aktiivset noort, kes oma erinevate mõtete ja isiksustega kujundavad keskuse töö just nii mitmekülgseks ja põnevaks, nagu see on. Meeles peeti noortekeskuse eelmisi juhte Pille Mardistet ja Anni Tetsmanni. Igakülgse toetuse eest tänati koostöövõrgustikku: raamatukogu, gümnaasium ja rahvamaja, Naiskodukaitse Märjamaa jaoskond, Kaitseliidu Saaremaa malev. Läbi aastate on Märjamaa noortekeskuse tugevus olnud militaarse kallakuga metsalaagrid. Kaitseliitlased Janek Kuusikmaa, Robert Hõbelaid ja Tanel Kuusikmaa on saavutanud noortega suurepärase kontakti ning on valmis vabast ajast ikka ja jälle koos nendega metsa tulema. Tänati teisigi häid abilisi.
    Aasta alguses kuulutati välja noortekeskuse logo konkurss, mille võitis Riho Võigemast. Tähtpäevaga seotud tänukirjad ja kutsed sai kaunistada juba oma logoga.
    Noortekeskusel on oma bändiruum ja korralik arvutiklass. Noorte muusikalist arengut suunab muusik Eliisa Elfenbein, robootikaringi juhendab Kert Kaljusaar.
    Pärast tänamisi-õnnitlemisi paluti kõik sööma küpsisetorti, mille olid valmistanud noored ise. Keskuse ruumide kõigi telerite ekraanidel sai jälgida slaidikava kümne aasta ettevõtmistest.
    Tänuõhtul viibis ka augusti lõpul Märjamaa noortekeskusse saabunud 22-aastane Daniele Samparisi, kes töötab siin vabatahtlikuna kümme kuud.
    Noormees peab ingliskeelset blogi, et sõbradki tema elust osa saaksid. Seal on sissekanded peaaegu iga Eestis oldud päeva kohta. Tekstist kumab vastu rahulolu oma uue eluperioodi suhtes, mida ta humoorikalt nimetab lapsepõlve pikenduseks. Kiitust pälvib Märjamaa uus ja suurepäraste võimalustega noortekeskus.
    Daniele ütles, et tema ülesanne vabatahtlikuna on pakkuda ideid, aidata korraldada ja läbi viia üritusi. Mõistagi kutsus ta seejuures noori koostööle. Ta oskab ka programmeerida ja on valmis oma teadmisi huvilistega jagama.
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare