0.5 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSMärjamaa sai juurde uue käsitöötoa

Märjamaa sai juurde uue käsitöötoa

Reet Saar / foto Reet Saar.

Käsitöömeister Liina Langi avas 2. septembril Märjamaal Pärnu mnt 37 oma käsitöötoa. Oma perekonnanimele ja ühele tegevussuunale viitavalt sai selle nimeks LõngaLangi.

Teine tore seos on see, et samasse majja ja isegi samasse ruumi tuli naine aastal 2000 töövestlusele, et kandideerida politseijaoskonnas klienditeenindajaks. 2011. aastal tuli Langi politseitöölt ära, sest erialase hariduseta tuli siin “lagi” ette. Kuna juba riigitöö kõrvalt oli Langi kogu aeg tegelenud käsitööga ja oma tehtud asju internetis pisut ka müünud, ei tulnud ettevõtjaks hakates päris nullist alustada.
Käsitöötoa avamisel märkis Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus, et Liina oli juba politseitööl väga mitmekülgne, kes kogu aeg õppis ja teeb seda ka nüüd.
Liina Langi on tuntust kogunud Haapsalu sallide kudujana, kes on juba nii suur meister, et loob ise uusi mustreid. Seni kudus ja viimistles ta tehtut Orgital korteris, nüüd oma töötuppa kolimine tähendab, et siin ei pea pooleli olevaid töid vahepeal kokku panema, et ka teised pereliikmed ära mahuksid.
Langi on ka hinnatud koolitaja, kes on Haapsalu salli kudumise töötubasid viinud läbi mitmel pool Eestis. Tänavu suvel sai ta edukalt hakkama sellega, et juhendas Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolis, mille ta tänavu käsitöömeistri kutsega ise edukalt lõpetas, koolitust koguni inglise keeles.
Käsitöötoas on suur valik taimedega värvitud lõngu, kõik ikka Langi oma töö vili. Aga siit saab osta ka teisi lõngu ja kudumisvahendeid, samuti on voldikutena saadaval mõned Liina loodud mustrid. Riiulitel on mahukas käsitööraamatute valik.
Märjamaal on nüüd Lapibutiigi kõrval teinegi koht, kus meistril töötuba ja müügikoht otse ostjate silme all. Samasse rivvi sobitub ka Käsitööpood, kus saadaval nii valmistooted kui ka isetegemiseks vajalikud tarvikud. Sellegi poe perenaine on usin käsitöötegija.
Pitsitöökoja avamisele olid kutsutud käsitööhuvilised lähemalt ja kaugemalt, kes soovisid edu.
Kevadel oli Märjamaa raamatukogus Langi Haapsalu sallide näitus, mis oli tal ühtlasi Olustvere kooli lõputöö. Järgmisel kuul pannakse näitus välja Järvakandis.

 

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare