13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSMärjamaa vald ootab kaasava eelarve tarvis ettepanekuid

Märjamaa vald ootab kaasava eelarve tarvis ettepanekuid

Stina Andok

Eelmisel aastal alguse saanud Märjamaa kaasava eelarve traditsioon jätkub ka sel aastal.

Märjamaa valla kaasava eelarve eesmärk on pakkuda elanikele võimalust panustada eelarve koostamise protsessi ning teha oma ettepanekuid valla elu edendamiseks.
Iga vallakodanik saab esitatuda ettepanekute poolt hääletada. Kaasava eelarve ettepanekuks on sobiv Märjamaa vallaga seotud investeeringuobjekt, mis peaks pakkuma hüve ja olema avalikus kasutuses. Samuti ei tohiks järgnevate aastate eelarvetele tekkida objektiga seoses ebamõistlikke kulusid. Kaasava eelarve raames planeeritakse Märjamaa valla eelarvesse 20 000 eurot.
Eelmisel aastal tehti kokku kolmteist ettepanekut, mis kõik suunati edasi hääletusele. Iga inimene sai hääletada kuni kolme meelepärase ettepaneku poolt. Elektroonselt hääletas kokku 248 ja paberkandjal 181 inimest. Võitjaks osutus 110 häälega „Teenuse mõis – hubasus tõmbab“, millega sooviti teha remonti Teenuse mõisa üldkasutatavates ruumides ning soetada kardinad vestibüüli ja väikesesse saali.
Tänavu saab kaasava eelarve elluviimiseks oma ettepanekuid esitada kogu oktoobrikuu jooksul. Märjamaa vallavalitsus korraldab täna, 27. septembril Märjamaa raamatukogus ka kaasava eelarve menetlust tutvustava avaliku infopäeva. Märjamaa abivallavanema Triin Matsalu sõnul korraldatakse sel korral veel kaasava eelarve menetlust praeguse Märjamaa valla piire arvestades.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare