Raplamaal algab üle-eestiline Naiskodukaitse side ja staabi erialavõistlus

0
naiskodukaitse

Presssiteade.

22.- 23. septembrini toimub Raplamaal üle-eestiline Naiskodukaitse side ja staabi erialavõistlus, mis saab alguse Kaiu lasketiirus laskmisvõistlusega. Laupäeva varahommikul stardivad Kuimetsas esimesed naiskonnad rajale. Võistlusel on esindatud kõik 15 Naiskodukaitse ringkonda ning kokku läheb rajale 60 naist.

Võistluse eesmärk on elavdada Naiskodukaitse side- ja staabierialast väljaõpet ja anda osalejatele läbi võistluse kogemusi ning täiendada nende erialaseid teadmisi staabiassistendi tööst ja sidepidamisest. Lisaks saavad võistlejad praktiseerida baasväljaõppe sõdurioskuste moodulil ja laskeväljaõppel omandatud oskusi.

Võistlus on ülesehituselt sarnane patrullvõistlusele, kus neljaliikmelised naiskonnad liiguvad etteantud aja jooksul punktist punkti. Küll aga ei saa seekord aja eest karistuspunkte, teid võib kasutada ja naiskondadele öeldakse ette, kas ja kus vastutegevus on. Oluline on tulemus, mis tekib sideteadmistest ja -oskustest, kõikides kontrollpunktides on erialaga seotud ülesanded.

Naiskodukaitse erialavõistlused toimuvad iga kahe aasta järel. Rapla ringkond korraldab side ja staabi erialavõistlust esmakordselt. Eelmise võistluse korraldas 2015. aastal Võrumaa ringkond, tookord tuli võitjaks Sakala ringkonna naiskond.