14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSSipsiku meeskond on riigi sünnipäevaks 100 kilo kergem

Sipsiku meeskond on riigi sünnipäevaks 100 kilo kergem

Stina Andok / foto: Siim Solman.

Kohila lasteaed Sipsik on otsustanud kinkida Eesti Vabariigile 100. sünnipäevaks meeskonna jagu tervemaid ja tugevamaid inimesi.

Seoses Eesti Vabariigi sajanda sünnipäevaga saavad kõik kaasa lüüa ja teha oma kodumaale toredaid kingitusi. Kohila lasteaia Sipsik direktori Kristina Mägi sõnul olid nad oma lasteaia meeskonnaga juba pikemat aega mõelnud selle peale, et kindlasti peaks ka midagi kinkima. Ühtlasi on nad oma lasteaia kollektiiviga pidevalt teinud koos kaalumisi, kuna ühiselt on lihtsam kaalu langetada. Nii sündiski õppealajuhatajal Kaia Vällingul idee kinkida oma kodumaale ilusa juubeli puhul hulga tervemad ja tugevamad lasteaia töötajad.
Kohila Sipsiku lasteaed on tervistedendav lasteaed ning Mägi sõnul on tervislikud eluviisid lasteaias pidevalt päevakorral. Üheskoos hakkavad 100 kilogrammi kaotama ligi kakskümmend lasteaia töötajat. Mägi sõnul päris kõik kampa ei löönud, kuna kõigil kaalu langetamiseks vajadust ei olegi. Seda, kuidas keegi kaalu langetab, ei jälgita, igaüks teeb oma valikud individuaalselt. Küll aga peab Mägi oluliseks, et äärmustesse ei langeta ning dieeti keegi ei pea.
Ettevõtmine sai alguse septembrikuus ning kestab kokku kuus kuud. Lõpukaalumine on planeeritud 23. veebruarile. Mägi sõnul kohtutakse iga nädal, et kaaluda ja iga kuu fikseeritakse kaalumuutus spetsiaalses tabelis. Igas kuus plaanitakse ka ühiselt midagi tervislikku ette võtta, näiteks matkata, kuulata loenguid vms. Esimene loeng on juba peagi tulemas. Nimelt on kutsutud lasteaeda esinema toitumisnõustaja Mirko Miilits, kes annab loengu nii personalile kui ka lapsevanematele. Miilitsa abiga mõõdetakse igaühe kehakoostist ning saadakse personaalsed suunised edasisteks püüdlusteks oma teekonnal kergema kehani.
Ettevõtmises osalevate inimeste tarvis on Facebookis loodud salajane grupp, kus kõik osalised saavad soovi korral jagada oma kogemusi, toiduretsepte ja muud ning saada teistelt innustust ja toetust. Mägi sõnul on ühise kaalulangetamise juures tore see, et kui pealtnäha ei ole see kuigivõrd tööga seotud, toetab ühine tegutsemine töösärtsu, indu ja kollektiivis ühte hoidmist küll.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare