-2.8 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSKorvpallimuuseumi ehitus on alanud

Korvpallimuuseumi ehitus on alanud

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Rapla korvpallikooli hoone juures algasid eelmisel nädalal suuremad ehitustööd. Reedel oli kopp maas ja liiklus kultuurikeskuse taga parklas ümber suunatud. See oli järgmine samm teel korvpallimuuseumi poole.

Raplasse Eesti esimese korvpallimuuseumi loomise idee on pälvinud paljude tähelepanu. Rapla elanikud pidasid just seda parimaks valla 2016. aasta kaasava eelarve ideede hulgast. Nii eraldati eelarvest muuseumi loomiseks 30 000 eurot. Kuid üksnes selle summaga muuseumi üles ei ehita.
Siiski on nüüdseks jõutud niikaugele, et tööd majale juurdeehitise tegemiseks on alanud. Valmivad ruumid lähevadki ainult muuseumi alla. Lisaks saab korvpallikool juurde ühe inventariruumi ning tualeti.
Praegu on eesmärgiks seatud töödega kolme kuu pärast lõpule jõuda. Korvpallikooli igapäevaelu ehitus ei sega, ehkki majja sisenemine ja sealt väljumine on ehituse tõttu märksa ebamugavam, ütles tegevjuht Jaak Karp. Sissekäik võimlasse on ümber tõstetud ja riietusruumidesse tuleb läbi saali minna.
Treeningud aga pooleli ei jää ja saali kasutatakse vanaviisi edasi. Korvpallikool jätkab oma tööd täies mahus. Samas on aga arvestatud asjaoluga, et ühel hetkel tuleb ilmselt töötajad mõneks ajaks majast välja kolida. Selleks on peetud läbirääkimisi kõrvalasuva kultuurikeskusega, kellel on valmisolek nad vastu võtta.
Juurdeehitise valmimine ei tähenda aga Karbi sõnul, et muuseum valmis saaks. Algses projektis oli terve korvpallikooli hoone muuseum. Edaspidi tuleks seega ka ülejäänud hoone renoveerimine käsile võtta. Täna on alustatud muuseumi esimese etapiga. Karp on aga kindel, et pooleli asi ei jää.
Korvpallimuuseumi eksponaatide suhtes on hakatud juba eeltööd tegema. Karp rääkis, et on suhelnud mitmete Eesti korvpallilegendidega ja tagasiside on positiivne. On tehtud juba mõned konkreetsed kokkulepped. Samuti on palju eelläbirääkimisi peetud. Karp ütles, et usalduse tekkimiseks oli vaja ehitustöödega peale hakata. See on kindel signaal, et tegemist ei ole kõigest plaaniga, vaid sõnade taga on reaalsed teod. Ta usub, et koos seinte kerkimisega sünnivad eelkokkulepetest juba päris kokkulepped.
Reedel oli ehitustööde tõttu ajutiselt häiritud kultuurikeskuse taga asuva parkla liiklus. Nimelt ei saanud autod väljuda parklast korvpallikooli kõrval asuva tee kaudu, vaid liiklus oli suunatud Pargi Resto eest. Õhtuks olid aga keelavad märgid maha võetud. Rapla valla maakorraldusspetsialist Hannes Milsaar ütles, et ülejäänud ehitustööde käigus ei ole plaanis liiklust kultuurikeskuse taguses parklas ümber suunata ja autoliiklus jätkub tavapärasel viisil.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare