2.2 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
RSKaua tehtud kaunikene

Kaua tehtud kaunikene

Aivi Meister, Nõmme küla külavanem / foto: Pille Laurimaa

Kuigi tänasel päeval liigutakse maapiirkondades punktist A punkti B enamasti autodega, leidub siiski ka bussiga sõitjaid. Kuna selle käigus ei pääse peatuses ootamisest, on seda ilmataadi seinast seina vimkasid arvestades mõistagi mõnusam teha, kui seinad ümber ja katus pea kohal.

Elementaarse ehitise, bussiootepaviljoni püstitamine ei peaks sõltuma sõitjate hulgast – ühelainsalgi ootajal on õigus saada kiusliku õueolu eest kaitset.
Nõmme külas pole sellist „luksust“ kunagi olnud. Üksmeelselt mäletatakse nii kooliskäimise kui ka muidu ajast, et no ikka karm oli tuules-vihmas-lumesajus bussinina paistmist passida. Nüüdseks on mure murtud varju pakkuva ja silma paitava rohelise mini-palkehitisega.
Räägitud sai sel teemal kordi ja viimati suvisel külade kokkutulekul Palamullas, kus „valla vägevad“ debati käigus rahva küsimustega silmitsi olid. Meie küla paviljonipäringule vastas vallavanem isiklikult, et see on plaani võetud. Ja ausalt öeldes kukkus suu natuke üllatusest lahti küll, kui septembri lõpul anti teada, et paviljoni paigaldamine on veel vaid värvilahenduse kaugusel. Siinkohal suur tänu Kalle Toometile sõnapidamise ja Pajo Saeveskile kauni teostamise eest.
Siira rõõmu märgiks sai meie kauaoodatud kaunikene läinud laupäeval pidulikult avatud. Seekord sobib öelda, et kahjuks oli ilus ilm, sest raju ja sajuga oleks saanud „puust ja roheliselt“ demonstreerida selle ehitise otstarbekust. Küla sirguva põlvkonna esindajad lõikasid läbi lindi, millest iga pere sai jupikese mälestuseks. Kuna olime tseremoonia sobitanud bussiajaga, tegime ka ühe peatusevahe „proovisõitu“.
Muhe sohver küsis harjumuspäratult suurt seltskonda pealetulijaid nähes imestunult, et mis laulupidu siin peetakse. Selgitasime talle tagamaid ja see kõik kokku tekitas lustakat elevust.
Pisut kohandades esimesena Kuule astunud Neil Armstrongi kuulsat lauset “See on väike samm inimesele, kuid suur hüpe inimkonnale”, võib lõpetuseks öelda, et “See on väike samm vallale, kuid suur hüpe külale.”
NB! Täies hiilguses saab bussiootepaviljoni näha lehesabas olevas ristsõnas või Nõmme külas kohapeal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare