9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSMaakonna aasta õpetaja on Eve Burmeister

Maakonna aasta õpetaja on Eve Burmeister

Katri Reinsalu / foto: Reet Saar

Eelmisel neljapäeval Rapla kultuurikeskuses toimunud õpetajate vastuvõtule oli kutsutud 145 õpetajat. Silmapaistvamaid õpetajaid ja saavutusi hariduses tunnustasid maavanem Tõnis Blank ning Käru vallavanem Elari Hiis Raplamaa Omavalitsuste Liidu nimel.

„Lisaks tunnustatavatele olid kutsutud need, kes eelmise õppeaastaga aktiivse õpetajatöö lõpetasid, kelle õpilased olid ainevõistlustel tublisid kohti saavutanud ja muidu haridusasutustes tublit tööd teinud jne,“ selgitas Raplamaa hariduskorralduse peaspetsialist Lea Leppik.
Erilist tähelepanu osutati õpetajatele, kes alustasid tööd maakonna koolides, kes eelmisel õppeaastal pingelise õpetajatöö kõrvalt suutsid ennast harida, lõpetasid tasemeõpingud ja kes olid esitatud tunnustusprogrammi „Eestimaa õpib ja tänab“ erinevate auhindade nominentideks.
Tunnustamisõhtu jooksul jagati välja mitmeid tiitleid. Kõige ihaldatuim neist oli loomulikult aasta õpetaja oma. Selleks sai Märjamaa gümnaasiumi klassiõpetaja Eve Burmeister. „Eve Burmeister on tulemuslikult töötav klassiõpetaja, kes motiveerib oma õpilasi võimetekohaselt õppima, loovalt mõtlema, arutlema, leiutama, kodu-uurimuslikke töid kirjutama ning õpilased hindavad tema avatust, sõbralikkust, huumorimeelt,“ kirjeldab õpetajat anonüümseks jääda soovinud esitaja.
Ta on lisanud, et Burmeister loob klassis rahuliku õpimeeleolu, alustades päeva lõbusa jutu, tervituse või huumorikilluga. Ta innustab oma õpilasi end proovile panema ja tunnustab alati saavutuste eest. Õpetaja seostab õpitut võimalusel alati igapäevaeluga. Tema tundides saab õpilane end vabalt väljendada, arutleda, õpetatakse üksteist kuulama ja end väljendama. Ta on muuhulgas juhendanud oma klassi näiteringi. Esinetud on kooli üritustel ja lastevanematele. Rahvamaja juures juhendab ta loovus- ja lõõtsaringi lastele.
Tehtud töö eest tunnustas Tõnis Blank Eve Burmeistrit maakonna kuldse rinnamärgiga. Maavanem andis välja ka veel teise kuldse rinnamärgi. Selle omanikuks sai Tiiu Raav oma pikaajalise kohusetundliku töö eest maakonna hariduselu edendamisel ja suunamisel.
Lisaks ametlikule osale said kohaletulnud nautida Hanna-Liina Võsa, Lembit Saarsalu ja Olav Ehala väga meeleolukat kontserti.

Raplamaa aasta klassiõpetaja 2017; Rapla maakonna 2017.aasta õpetaja: Eve Burmeister (Märjamaa gümnaasium)

Raplamaa aasta põhikooli aineõpetaja 2017: Riina Meidla (Märjamaa gümnaasiumi õpetaja)

Raplamaa aasta gümnaasiumiõpetaja 2017: Ene Holsting (Kohila gümnaasiumi ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja)

Raplamaa aasta klassijuhataja 2017: Margit Pikk (Kohila gümnaasium)

Raplamaa aasta lasteaiaõpetaja 2017: Urma-Kai Ruut (Rapla Lasteaia Naksitrallid õpetaja)

Raplamaa aasta suunaja 2017: Krista Viibus (Vana-Vigala põhikooli õpiabiõpetaja)

Raplamaa aasta kutseõppeasutuse õpetaja 2017: Liis Läll (Kehtna Kutsehariduskeskus)

Raplamaa aasta tegu hariduses 2017: Projektõppe rakendamine Kohila gümnaasiumi gümnaasiumiosa õppekavas (Kadri Vilsoo – Kohila gümnaasiumi õppealajuhataja)

Raplamaa aasta õppeasutuse juht 2017: Neeme Lumi (Kohila gümnaasiumi direktor)

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare