6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSVIDEO: Õnnestunud projekti õnnetu varjukülg

VIDEO: Õnnestunud projekti õnnetu varjukülg

Stina Andok / foto: Siim Solman.

Selle aasta juunikuus lõppesid Hagudi raudteejaama väljaarendamise tööd. Kõigil on põhjust esinduslikuma peatuse üle uhke olla, ometi on positiivsel arengul oma varjukülg

Mõned Hagudi elanikud ei ole rahul olukorraga, mil Rapla vallavalitsus ühest küljest eputab vallalehes kaunite piltidega õnnestunud projektist, kuid samal ajal on elanikud kulutanud juba ühe kalendriaasta jagu oma aega, püüdes vallaametnikega suhelda ja leida lahendust oma mitte nii ilusatele probleemidele, mis on tingitud just sellestsamast projektist.
Asi on selles, et kaunist, värskelt valminud parklast teisel pool raudteerööpaid viib metsatuka vahele jalgtee, mida kasutavad pidevalt sealkandis elavad kohalikud inimesed. Kõnealune jalgtee ning selle ümbrus ei ole aga nende hinnangul saanud tunda vallaametnike piisavat hoolt ja tähelepanu. Lisaks sellele, et jalgtee on märjal ajal eriti raskesti läbitav ning puhta jalaga rongile naljalt ei pääse, seisab juba eelmise aasta suvest metsatuka ääres, jalgraja kõrval ehitusjäätmetest prügihunnik. Poolteist aastat liikumatuna püsinud hunnikut kaunistavad praegu juba sellest läbi kasvavad rohulibled.
Kohalikud elanikud nendivad, et ei oleks üleliia keeruline ka ise see prügihunnik ära koristada, kuid nad ei taha seda ette võtta põhimõtteliselt, kuna raudteepeatuse väljaarendamisega kaasnenud tööd on põhjustanud neile juba piisavalt ebamugavusi. Nii näiteks ei olnud võimalik mainitud jalgrada vahepeal üldse kasutada, kuna läbipääsu takistasid raudteeliiprite hunnikud. Samuti on vallaametnikud andnud elanikele suusõnaliselt lubadusi, et hunnik siiski likvideeritakse valla initsiatiivil.
Projekti „Hagudi raudteepeatuse väljaarendamine“ maksumuseks oli 111 241 eurot, millest SA KIK toetuse moodustas 93 442. 56 eurot. Hagudi elanikud on nördinud, et kulutatakse niivõrd suur summa raudteepeatuse väljaarendamiseks, kuid siis ei leita võimalust, et üks väike prügihunnik ära likvideerida ja lühikene jalgrada käidavamaks muuta.

Rapla abivallavanem Meelis Mägi vastas ajakirjaniku küsimustele reedel, 13. oktoobril: „Ehitusalal ja selle ümbruses ei ole maha jäetud mingit prügi ega koristamata ala.“ Ta toob välja, et „parkla kõrval olevale maa-alale on praegu ladustatud ehitustööde käigus välja kaevatud maakivihunnikud, mida vald kasutab edaspidi teiste vallaobjektide ehituste tarbeks,“ kuid see puudutab hoopis teist piirkonda peatuse läheduses.
Metsatuka kõrvalt kulgevast jalgteest rääkides ütles Mägi, et see oli kohati üsna märg. „See lõik sai valla poolt suve teisel poolel täidetud jämeda kruusaga, et katta liigniiske ja porine koht. Tänaseks on raudteel tööde teostajad, kes raudteemaal töid teevad, katnud jämeda materjali raudtee teetammi kõrval oleva peenema kruusaseguga. Rada on nüüd heas seisukorras ja eile (12.10.17) läbisin selle rahulikult suvekingadega.“
Kuidas juhtus nii, et abivallavanem läbis jalgraja, kuid ei märganud selle kõrval seisvat prügihunnikut, ei ole teada. Esmaspäeval, 16. oktoobril saatsime samal päeval prügihunnikust tehtud foto abivallavanemale lähemalt tutvumiseks ning kommenteerimiseks. Samuti esitasime täpsustavaid küsimusi selle kohta, miks on vallaametnikud kohalike elanike pöördumistele ja palvetele vastamata jätnud ning antud lubadusi murdnud, kuid vastuseid enne lehe trükkiminekut ei saabunud.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare