-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSPäästekomando avatud uste päev oli menukas

Päästekomando avatud uste päev oli menukas

Katri Reinsalu / foto: Toivo Niinemets.

Laupäeval toimus üleriigiline päästekomandode avatud uste päev. Teiste hulgas tervitasid kõiki uudistajaid ka meie maakonna päästekomandod. Kahe tunni jooksul said külalised piiluda, kuidas üks päästekomado seestpoolt välja näeb ja kuidas see täpsemalt toimib.

Seekord oli avatud uste päeva teemaks „Emad päästekomadodes“. Teadagi kipub päästekomando oma tehnikaga tihtipeale just pere meespoolele enam huvi pakkuma. Tänavu pöörati aga tähelepanu ka naisperele ning innustati emasid päästjate eluga tutvuma tulema.
Sarnaselt teiste komandodega tehti ka Raplas külastajatele tiir maja peal ja näidati, kuidas päästjate igapäevaelu välja näeb. Avatud uste päeval on külastajate seas alati palju lapsi, kelle eriliseks lemmikuks on kujunenud päästetehnikaga tutvumine. Üksikasjalikult näidati ette kõik põhiautost paakauto ja redelautoni. Ära sai proovida ka toru, millega teiselt korruselt kiiresti auto juurde pääseb.
Päästjate igapäevaelu kõrval pühendati aega ka koduste ohtude vältimisele ning selgitati taaskord suitsuanduri olulisust. Samuti anti juhtnööre, kuidas käituda tulekahju korral.
Rapla päästekomandot kü­las­tas laupäeval kõigest kahe tunni jooksul ligikaudu 175 inimest. Sellise tulemuse üle olid päästjad eriti rõõmsad, sest nii palju pole varem inimesi käinud.
Märjamaa komandopealik Einar Klaos ütles samuti, et avatud uste päev möödus kenasti. Ta muheles, et päästjad olid alguses ehk natuke pabinas, kuid lõpuks sujus kõik väga ladusalt. Inimestele tutvustati maja ja eluolu. Räägiti, kuidas hädaabikõnet teha ning võimalikult täpselt ja selgelt kirjeldada koduni viivat teed. Samuti selgitati, kuidas kodust evakueeruda. Kõhutäiteks pakuti uudistajatele pannkooke.
Külastajate arvust rääkides ütles Klaos, et neid oli 20 kindlasti. See on Märjamaa jaoks üsna tavapärane. Tegelikult on komando Klaosi sõnul uudistajaid igal ajal tervitanud. „Eks me oleme neid uksi alati lahti hoidnud,“ ütles Klaos. Ka näiteks kodukohvikute päeval on saanud kohalikud tulla uudistama, kuidas elu päästekomandos kulgeb.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare