6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRaplamaa ettevõtted käisid Tamperes Alihankinta messil

Raplamaa ettevõtted käisid Tamperes Alihankinta messil

Siim Jõgis.

Septembri lõpus toimus Harju- ja Raplamaa ettevõtjate ühine kontaktreis Soome. Ühe osana sellest külastati Tamperes toimunud allhankemessi Alihankinta.

Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse (RAEK) projektijuht Reelika Vaabel kirjeldas seda kontaktreisina, mis tähendab, et osalejatel oli võimalik saada uusi teadmisi ja kontakte nii teiste osalejate kui ka messil esindatud ettevõtete hulgast. “Võimalust selleks kasutati aktiivselt ja esialgse tagasisidena öeldi tagasiteel, et sõlmitud on ka esimesed tehingud,” ütles Vaabel.


Ühe ettevõttena külastas Alihankinta messi Märjamaa vallas tegutsev Raudveli OÜ, mille põhitegevusalad on metallitööd ja pulbervärvimine. Üle poole ettevõtte toodangust moodustavad metallist mööblidetailid ja -karkassid. Raudveli OÜ juhataja Meelis Kaljuma ütles, et reis ja messikülastus 25. ja 26. septembril läksid igati korda. Enne sõitu seadis ta enda sõnul kaks eesmärki, esiteks uute ärikontaktide leidmise ning teiseks võimalike varustuskanalite ringi laiendamise. Mõlemad eesmärgid said täidetud. Tutvusi sai luua nii Läti, Leedu kui ka Soome firmadega.
Kaljuma tõdes, et eriti kasulik oli tema sõnul külastus Avanti väiketraktorite tehasesse, kust sai üht-teist kõrva taha panna. “Tootmise seisukohast oli päris mitu ahhaa-hetke, mille peale mõtlesin, et meie võiksime ka sedasi teha,” ütles Kaljuma.
Kontaktreisile eelnes võimalus osaleda päevasel messikoolitusel Tallinnas, mida juhtisid kogenud ekspordipraktik Jakob Saks ja Soome-Eesti ekspert, nõuandja Valdar Liive. Raplamaalt osales nii messikoolitusel kui ka kontaktreisil lisaks Raudveli OÜ-le ka Steel Express OÜ Kohila vallast.
Juba ligi 30 aastat Tamperes toimuval Alihankinta messil Eesti Masinatööstuse Liidu ja EAS-i korraldatud ühisstendil oli väljas ka Rapla­ Metall OÜ, kes on võtnud suuna ekspordile ja alustab seda heade põhjanaabrite juures.

Messikoolituse ja kontaktreisi korraldamist kaasrahastas Euroopa Regionaalarengu Fond.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare