11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRÜG-i suurjooksul kasutati juubeli puhul uut ajavõtusüsteemi

RÜG-i suurjooksul kasutati juubeli puhul uut ajavõtusüsteemi

Siim Jõgis / Foto: Siim Solman.

Tänavu tähistas Rapla ühisgümnaasiumi suurjooks väikest juubelit. Neljapäeval, 28. septembril toimus võistlus 35. korda. Esmakordselt oli kasutusel moodne ajavõtusüsteem, kus iga jooksja sai tänu kiibiga numbrimärgile oma aja väga täpselt kirja.

Kiireimat aega näitas vilistlane Risto Ütsmüts, kes läbis 5,2-kilomeetrise raja 19 minuti ja 16 sekundiga. Ta oli ainuke osaleja, kes jõudis finišisse kiiremini kui 20 minutiga.
Esmakordselt jagati jooksjatele rinnanumbrid koos kiipidega, et finišijoone ületamine võimalikult täpselt registreerida. Varem jagati jooksjatele kaardid ning õpetajad tegid kontrollpunktides nende peale märke, et siit on õpilane läbi jooksnud. Need ajad on möödas. Kokku läbis jooksu 505 õpilast, vilistlast ja lapsevanemat.
Rapla ühisgümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Jaak Liivandi ütles, et teeb heameelt, kui vilistlased leiavad suurjooksu ajal tee tagasi kooli juurde.
Üldarvestuses teise koha sai Ütsmütsi järel vilistlane Riho Koplimets ajaga 20.41. Kolmandaks tuli üheksanda klassi õpilane Kevin Kaarel Prazeres Rita, kelle aeg oli 20.55. Tema sai esikoha õpilaste arvestuses ning oli jooksu võitja ka eelmisel aastal. Õpilaste seas sai teise koha Kardo Kilk ajaga 21.02. Temast kolmteist sekundit hiljem ületas lõpujoone Bret-Gregor Maidre ning sai seega õpilaste arvestuses kolmanda koha ning esikoha gümnasistide seas.
Tüdrukutest jõudis kõige kiirema ajaga finišisse Berit Täpsi ajaga 24.50. Pool minutit hiljem ületas lõpujoone teisena Ketlin Kõiv (25.20) ning kolmas oli Keit Liis Kõiv, kelle aeg oli 25.33.
Enne starti pidasid motiveerivad kõned nii Rapla ühisgümnaasiumi direktor Imbi Kalberg kui ka suurjooksu idee algataja ning esimene võitja Donatas Narmont. Tänavune võitja Risto Ütsmüts osales samal võistlusel ka õpilasena, kuid toona esikohta ei saanud. Nüüd sai ta kirja RÜG-i suurjooksu esimese võidu.
Viimastel aastatel on võistluse rada püsinud muutumatuna. Pärast koolistaadionil antud starti suundusid jooksjad Suluperre ning tulid tagasi Alu poolt. Mõnel aastal on joostud vastupidises suunas.
Põnev saab olema see, kuidas toimub RÜG-i suurjooks järgmisel õppeaastal, kui Raplasse jääb lisaks riigigümnaasiumile alles kaks põhikooli. Ühe võimalusena pakkus Jaak Liivandi välja, et kõigi kolme kooli vahel võiks teha koostööd.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare