-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSSel nädalal lammutatakse Märjamaa alevis peatänava ääres paiknenud elumaja, mille asemele rajatakse...

Sel nädalal lammutatakse Märjamaa alevis peatänava ääres paiknenud elumaja, mille asemele rajatakse taimeaed

Stina Andok / foto: Siim Solman.

Muinsuskaitse kultuurimälestiste riiklikus registris 20. sajandi väärtuslikumate hoonete nimekirjas Märjamaa alevi keskuse puithoonestuse hulgas nimetatud 20. sajandi algusest pärit elumaja on leidnud oma lõpu. Mõned aastad tagasi pidi Maxima oma poodi selle maja kõrvale rajades silmas pidama miljööväärtusliku ilme säilitamist. Märjamaa valla ehitusspetsialisti Helgi Tammaru sõnul läheb aga vana, amortiseerunud arhitektuurimälestis nüüd täielikult lammutamisele ja uut hoonet krundile selle asemele ei kerki.
Krundi omanik on seni alaliselt üksnes Pärnumaal tegutsenud Milvi Raud. Raud peab Tõstamaal oma talu nimelist Sillametsa taimeaeda ja on otsustanud tegevust laiendada ka Märjamaale. Nimelt on Raud seni taimedega Märjamaal kauplemas käinud üksnes laupäeviti, kuid sellest on jäänud väheseks.
„Varsti saame platsi lagedaks ja kui head sügist annab, siis saame aia ümber ja kasvuhoone sisse,“ ütles Raud. Uut hoonet vana maja asemele ei kerki, kuid krundile paigutatakse umbkaudu 200 ruutmeetri suurune kasvuhoone. Seal hakkab Raud pakkuma hooajaliselt suvelilli, püsikuid, puid, põõsaid ja ampleid. „Alustame aprillis võõrasemadega,“ lubas naine. Hooaeg kestab olenevalt ilmadest kuni külma aastaaja, talve saabumiseni.
Kodukohas Tõstamaal on sarnane taimeaed tegutsenud teist hooaega ja Raua sõnul rahvale see meeldib. Koduaias on naisel üle 400 lillesordi ning kuigi kõiki neid taimeaeda vedada ei jaksa, saab sortiment olema siiski suur ja valikut palju. Kohaliku lillepoe omanike rahustuseks ütleb naine, et lillepoodi ta pidama ei hakka ning lõikelilli taimeaeda ei tule.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare