6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSPolitseinikud olid sunnitud Kehtna vallas veiseid rünnanud koerad maha laskma

Politseinikud olid sunnitud Kehtna vallas veiseid rünnanud koerad maha laskma

Stina Andok / illustreriv foto: Siim Solman.

Eile õhtul, 21. novembril, mõni minut pärast kella viit sai häirekeskus teate, et kaks agressiivset koera ründavad Kehtna vallas Saunakülas veiseid. Koerte peatamiseks kasutasid kohale tulnud patrullpolitseinikud teenistusrelva, mille tagajärjel koerad surid.

Politsei- ja piirivalveamet annab pressiteate vahendusel teada, et patrullpolitseinikud püüdsid koertele rahulikult läheneda, aga kui koerad neid märkasid, hakkasid nad agressiivselt ametnikele lähenema. Seega olid politseinikud sunnitud otsese ja vahetu ohu tõrjeks teenistusrelva kasutama. Koerad surid sündmuskohal, politseinikud vigastada ei saanud.

Tänaseks on politsei välja selgitanud koerte omaniku. „Koerte omanik on kindlaks tehtud ja teda on juhtunust teavitatud. Kuidas koerad lahti pääsesid ja mis võis seda põhjustada, täpsustatakse väärteomenetluse käigus,“ selgitab Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus. Ta lisab, et tegemist oli kahe suure koeraga, kes hakkasid ründama lisaks veistele ka nende omanikku ja politseiametnikke.

Sündmused arenesid kohapeal kiiresti ja ametnikud pidid otsustama ning tegutsema sekundite jooksul. Tegemist oli vahetu kõrgendatud ohuga. Sellistel puhkudel on politseiametnikul tulenevalt korrakaitseseadusest luba kasutada vahetut sundi. Antud juhul kasutati teenistusrelva. Politseinikel ei ole varustuses uinutipüssi või muid erivahendeid looma ründe efektiivseks peatamiseks.

Korrakaitseseaduse § 81 on välja toodud, et politsei või seaduses sätestatud juhul muu korrakaitseorgan võib kasutada kõrgendatud ohu tõrjumiseks tulirelva, kui ohu tõrjumine muu vahetu sunni vahenditega ei ole võimalik või ei ole õigel ajal võimalik, ning arvestusega, et tulirelva kasutamisel tehakse kõik võimalik, et sellega ei seataks ohtu muud kaalukat hüvet,“ põhjendab Ruus.

6 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare