-0.1 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
RSKaitseliidu Rapla maleva naiskond kaotas hooaja esimese kodumängu

Kaitseliidu Rapla maleva naiskond kaotas hooaja esimese kodumängu

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Naiste saalihoki liigas tehti algust teise ringi mängudega ning hooaja esimese kodumängu pidas Kaitseliidu Rapla maleva naiskond.

Kahjuks tuli tulemusega 4:14 tunnistada Eesti Maaülikooli SK paremust. Kohtumine peeti pühapäeval, 26. novembril Sadolini spordihoones. Tegemist oli Rapla naiskonnale sel hooajal neljanda mängu ja neljanda kaotusega.
Ometi ei olnud mängupilt kogu kohtumise vältel nii nigel, kui tulemusest võiks eeldada. Omad ohtlikud olukorrad tekkisid ka Rapla mängijatel ning neli suudeti neist ka realiseerida. Katastroofiliseks osutus kolmanda kolmandiku esimene pool, kui Eesti Maaülikooli SK naiskonnal lasti kuue minuti jooksul visata seitse väravat. Sellest seisust polnud loomulikult enam võimalik välja tulla. Käesoleval hooajal ei olnud Kaitseliidu Rapla maleva naiskond lasknud endale veel üheski mängus nii palju väravaid visata.
Naiskond läks mängule vastu positiivses meeleolus, sest viimases omavahelises kohtumises saadi Eesti Maaülikoolilt küll napp kaotus, kuid alles lisaajal. Seega võis eeldada, et tegemist on võrdsete vastastega. Esimesel kolmandikul olid külalised Tartust siiski pisut aktiivsemad. Neljateistkümnendaks minutiks oli nende eduseis 0:2. Väravate autorid olid Jane Klavan ja Kadre Lahtmets. Enamasti tekkisid teravad olukorrad just Rapla naiskonna väljaku poolel, kuid mitte ainult. Ometi oli selge, et kui teisel kolmandikul mängupilti muudatust ei tule, siis käriseb vahe veelgi suuremaks. Aga muudatus tuli. Kui teist kolmandikku oli mängitud pisut rohkem kui minut aega, viskas Marleen Arula ühe värava tagasi ning seis oli 1:2. Kohe oli näha, et tabamus andis Kaitseliidu Rapla maleva naiskonnale indu juurde. Sellele järgnes mitu ohtlikku rünnakut, kus viigivärav oli õhus, kuid resultatiivne tulemus jäi siiski tulemata.
Kui mängitud oli 28 minutit ja 13 sekundit, viis Piret Puidaku värav tartlannad 1:3 juhtima. Järgneva kaheksa minuti jooksul tuli kolm väravat juurde ning sedasi kasvaski kodunaiskonna kaotusseis 1:6 peale. Vaatamata sellele ei olnud allaandmisest juttugi.
Kaitseliidu Rapla maleva naiskonna ühe omadusena võibki välja tuua selle, et võitlusvaim ja mängulust püsisid kõrged ka pärast suurt kaotusseisu jäämist. Selline suhtumine tõi lõpuks edu ja enne teise kolmandiku lõppu suutis Mary Penter ühe värava tagasi visata. Seega oli skoor enne kolmanda kolmandiku algust 2:6 tartlannade kasuks.
Kolmanda kolmandiku algus kujunes tõeliseks väravatemölluks. Kahjuks Rapla väljakupoolel. Eesti Maaülikooli SK viskas kuue minuti jooksul tervelt seitse väravat ja kasvatas eduseisu 2:13 peale.
Rapla naiskonna treener Tauno Sau ütles, et üht-teist positiivset võib leida kõikidest mänguepisoodidest peale kolmanda kolmandiku alguse. Ta ei osanudki välja tuua ühte põhjust, miks lühikese aja jooksul endale nii palju väravaid lasti visata. Ometi olid jõuvahekorrad sellega paika pandud ja võitja selge. Pisut rõõmu pakkusid veel Tiiu Variku ja Mai Laurimaa väravad enne lõppu, olgugi et võitja otsustamises need enam rolli ei mänginud. Kohtumise viimase värava sai enda nimele Maaülikooli SK mängija Teele Randoja, kes tegi seisuks 4:14.
Senisest neljast liigamängust on Kaitseliidu Rapla maleva naiskond kaotanud kõik. Liigatabelis annab see loomulikult neljanda ehk viimase koha. Väravate vahe on 13:43. Eesti Maaülikooli SK asub kolmandal kohal, olles võitnud kaks ja kaotanud kaks mängu. Esikohta jagavad võrdselt üheksa punktiga SK LINK/Saku ja Sparta spordiselts. Järgmise kodumängu peab Rapla naiskond pühapäeval, 17. detsembril, kui külla sõidab SK LINK/Saku. Esimese omavahelise mängu võitis Saku naiskond 11:0.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare