Esimesel võistlusel osales kümme duetti

0

Reet Saar / foto: Reet Saar.

Varbola rahvamaja juhataja Piret Linnamägi algatusel toimus Märjamaa vallas esimene laste ja noorte duettide võistlus. Oma laululastega kutsuti osalema kõiki valla muusikaõpetajaid, pakkumisest haarasid seekord kinni Marju Plamus ja Kulla Aavik, kes kumbki tõid välja viis duetti. 26. novembril Märjamaa rahvamaja lavale astunud noorim laulja oli alles neljane, kõige vanem juba 19. Esitusi hindas žürii koosseisus Anelle Trepp, Aime Mäesalu ja Patrik Sebastian Unt.
Nad tunnustasid tehtud tööd, kuid osutasid sellele, et oleks soovinud kuulda rohkem mitmehäälsust. Üksmeelselt andis žürii peapreemia Kersti-Kaisa Tarnamaa ja Egle Pärmiku duetile, kelle puhul tõsteti esile nende hea lavaline „keemia“. Neiud said preemiaks fotosessiooni Triinu fotostuudios. Publiku lemmikud olid Elina Akkatus ja Helina Tarkijainen, kes esitasid populaarse laulu „Kaugel külas“. Žürii tunnustas nende väga head diktsiooni, mis aitas teksti selgelt välja tuua.
Korraldajatelt olid kingitused kõigile osavõtjatele ja seetõttu oli žüriil võimalus välja tuua iga paari puhul just neid iseloomustanud tugev külg.
Piret Linnamägi mõtleb juba sellest, et tahaks järgmisel aastal ellu kutsuda maakondliku duettide võistluse, aga kui see ei peaks õnnestuma, siis valla võistlusega tahaks kindlasti jätkata.