-0.6 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSKõik algab kord taas uues kuues

Kõik algab kord taas uues kuues

Mihkel Laurits

Just nii võib öelda sel nädalavahetusel Pärnus toimunud esimeste Eesti meistrivõistluste kohta klassikalises lamades surumises. Maailm läks paarkümmend aastat tagasi üle spetsiaalvarustuse kasutamisele kõigil kolmel jõutõstmise alal, aga 21. sajandi teine aastakümme on jõuliselt toonud tagasi selle, millest kõik kord alguse sai.
Paralleelselt peetakse nüüd tippvõistlusi nii spetsiaalsete tugitrikoodega kui ka ilma nendeta. Sel aastal jõudis EPF pidada esimesed Euroopa MV-d vanamoodi ja nüüd jõudis selleni ka Eesti Jõutõsteliit.
Raplamaa oli seekord esindatud viie võistleja ja treeneriga Märjamaa spordiklubist. Oli tõeline sulam verinoortest eakate veteranideni. Esmakordselt võistlesid kõrges konkurentsis kaasa kaks Märjamaa SK noort ja üks võistleja meesteklassis. Enim valmistas neist närvikõdi meie noorim, Germo Pikani-Vanatua (-66 kg), kel piisavalt spordimehe vaimu ja võimu, kuid kaalumisel oli tegu võistlema pääsemisega, sest poole tunni jooksul tuli vabaneda poolest kilost liigsest kehakaalust. Vähe sellest, oma kahel esimesel võistluskatsel noormees kiirustas ja katseid ei loetud määruste päraselt sooritatuks. Jäi veel üks ja viimane võimalus vigade paranduseks ja medali võitmiseks. See õnnestus – hõbemedal rinnal!
Tubli oli ka noorteklassis oma viimase võistluse teinud Arnold Kuuspalu, kes pidi leppima neljanda kohaga noorte arvestuses individuaalselt, kuid sai siiski meeskondliku karika omanikuks noorteklassis võidetud kolmanda koha eest.
Kuni 93 kg kehakaalus oli Maario Põldmaa meestest seitsmes tulemusega 152,5 kg. Teda jäi kuuendast kohast lahutama vaid 2,5 kg. Samas kehakaalus võitis sel aastal absoluutselt parimale välja pandud karika M4 vanuseklassis juba neljandat korda võistluste vanim osaleja Mihkel Laurits. Kaks õnnestunud katset, kaks püstitatud Eesti rekordit – lõpptulemus 105 kg.
Meeskondlikus arvestuses kuulus Märjamaa SK-le kümnes koht, kokku osales võistlustel kaheksateist keskust. Meid iseloomustas mitte sedavõrd võim, kuivõrd meie tugev vaim. Treeningud jätkuvad, kuid tõstepõrandale võistlema pääsetakse taas märtsis-aprillis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare