4.4 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSKuimetsa rahvamaja võõrustas tõelist malefestivali

Kuimetsa rahvamaja võõrustas tõelist malefestivali

Siim Jõgis / foto: Siim Jõgis.

Pühapäeval, 19. novembril selgusid Kuimetsa rahvamajas Eesti Spordiliidu Jõud meistrid kiirmales. Tegemist oli tõelise malefestivaliga, sest see tõi kokku üle kaheksakümne Eesti maletaja.

Noorim osaleja oli seitsme- ning vanim 85-aastane. Korraldajatele tegi head meelt just see, et nii palju noori maletajaid oli Kuimetsa tulnud. Ainuüksi U10 vanuseklassis osales 29 võistlejat.
Jõu meistrid kiirmales selgusid neljas vanuseklassis – täiskasvanud, U18, U14 ja U10. Enne võistluspäeva oli registreerunud üle saja inimese, kuid kohal oli neid 83. Kui treenerid, bussijuhid ja muu abipersonal juurde arvata, sagis päeva jooksul Kuimetsa rahvamajas ringi üle saja inimese. Toitlustuse pakkujad teadsid rääkida, et lõunapausil käis söömas 107 inimest.
Võistlused olid korraldatud nii, et mehed ja naised võistlesid koos. Täiskasvanute arvestuses võttis esikoha Margareth Olde Tallinna maleklubist, kes kogus seitsme vooruga 5,5 punkti. Teise koha sai Tõnu Heinmets (Pärnumaa maleklubi, 5 p) ja kolmas oli Rain Kilumets (Saaremaa maleklubi, 5 p). Raplamaa maletajatest tegi parima tulemuse Ülle Laasner, kes sai naiste konkurentsis teise koha. Hea tulemuse tegi ka Rein Rooni, kes saavutas üldtabelis kuuenda koha.
Iga maletaja pidas turniiril seitse matši. Kuna tegemist oli kiirmalega, oli mõlemal võistlejal oma käikude tegemiseks aega 15 minutit pluss iga käigu juures veel kaks sekundit. Võistluspäeva üks korraldaja Aivo Sildvee ütles, et kordaminekuks võib pidada seda, et terve võistlus püsis ajagraafikus ning ei veninud plaanitust pikemaks. Uuendus oli ka see, et kõik huvilised said võistluse käiku ja tulemusi jälgida maleliidu veebilehel live’is.
Male võib esmapilgul tunduda igava laua taga istumisena, aga Kuimetsas oli asi küll sellest kaugel. Turniiri kulgemist jälgides võis märgata ka emotsionaalseid hetki. Näiteks tõi kibe kaotus ühe poisi silmadesse pisarad. Korraldajad nägid ka kõvasti vaeva, et võistlus kulgeks sujuvalt. Ettevalmistusi tehti suvest saati. Naljalt nii suuri malevõistlusi viimasel ajal Rapla maakonna piires toimunud ei ole. 83 osalejat on vägagi märkimisväärne number. Sildvee rääkis, et õnneks oli samal ajal üks suur malevõistlus ka Ida-Virumaal. Muidu ei olekski teadnud, kuhu kõik 150 võimalikku osalejat ära mahutada.

Täiskasvanud:

Klubi P
1. Margareth Olde Tallinna MK 5,5
2. Tõnu Heinmets Pärnumaa MK 5
3. Rain Kilumets Saaremaa MK 5
4. Tanel Tiisler Tartu Kalev 5
5. Eke Tominga Surju valla SK 5

U18
1. Ander Tiisler Tartu Kalev 5
2. Shrek Tankler Järva Noorte MK 3,5
3. Voiteh Karnatsevitš Järva Noorte MK 3,5
4. Hans Kristjan Veri – 2
5. Pärtel Andres Sooniste Pärnu MK 1

U14
1. Sofia Barkaševa Malekool 64 6
2. Mihkel Tomson Tartu Kalev 5,5
3. Martti Tarsalainen Surju valla SK 5,5
4. Robin Randrüüt Järva Noorte MK 5
5. Miko Moppel Järva Noorte MK 4,5

U10
1. Rondo Mikko Pärnu spordikool 6,5
2. Ostap Mertins Tallinna MK 5,5
3. Lola Hannus Tartu Kalev 5,5
4. Eva Šadrina Tallinna MK 5
5. Tigran Martirosian Tartu Kalev 5

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare