8.3 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
RSMärjamaa Kochvik Kamber pakub häid maitseid ja põnevat meelelahutust

Märjamaa Kochvik Kamber pakub häid maitseid ja põnevat meelelahutust

Stina Andok / foto Stina Andok.

Tänavu augustikuus avas Märjamaa alevis uksed uus lokaal Kochvik Kamber, mis eristub teistest piirkonna söögikohtadest nii menüü kui ka õhkkonna poolest.

Kuigi esimesi sööjaid kostitati augustikuus, hakkasid söögikoha omanikud Kenneth Koch ja Andrea Schmied mõtteid koguma oma kohviku avamiseks juba aasta alguses. Kumbki varem söögikohta pidanud ei ole, kuid Schmied on töötanud kokana. Põhjuseid, miks Märjamaale uut lokaali luua sooviti, on mitmeid. Schmied räägib, et neil tekkis soov Tallinnast ära tulla ja kuna Märjamaal elab Kochi perekond, tundus see hea koht olevat, kuhu maanduda. Kochi vanemate ettevõttel seisid seni tühjana Pärnu maanteel asuvad ruumid ning kuna Märjamaa vajas noorte hinnangul pisut teistmoodi lähenemisega kohta, kus saaks pärast tööpäeva lõõgastuda, sündiski oma kohviku loomise idee.
Oma menüü on Koch ja Schmi­ed­ loonud läbimõeldult just sellisena, et nende pakutud toidud eristuksid teistes söögikohtades pakutavast. Kochviku menüüst leiab peamiselt itaaliapäraseid toite nagu pastad ja pitsad, kuid lisaks on valikus eelroad, suupisted ja magustoidud. Pastad ja pitsad tulevad noortel kõige paremini välja, need maitsevad ka inimestele ja üksnes pastale-pitsale pühendunud söögikohti Rapla maakonnast teisi ei leiagi, põhjendab Schmied menüü valikut. Hetkel tegeletakse veel oma klientuuri kinnistamisega, aga tulevikus on plaanis menüüd ka täiendada ning tuua juurde näiteks ahjupasta, lasanje, risoto ja supid.
Kochvik Kamber ei ole traditsiooniline kohvik ka oma lahtiolekuaegade osas. Nimelt on kohvik avatud kolmapäevast pühapäevani, nädala sees avatakse uksed õhtul kell viis ja nädalavahetusel keskpäeval. Schmiedi sõnul on see olnud teadlik valik, kuna nende eesmärk asutusena on toimida pigem õhtulokaalina ning pakkuda inimestele mõnusat lõõgastumisvõimalust pärast tööpäeva lõppu. Nädalavahetusel avatakse uksed varem, et ka lastega pered saaksid oma meelt lahutada ja head sööki nautida.
Suurt rõhku on pandud üritustele. Juba enne kohviku avamist korraldati samades ruumides menukaid stand-up komöödia õhtuid ning seda traditsiooni jätkatakse edaspidigi. Eelmisel laupäeval sai alguse karaoke-õhtu traditsioon ning plaanis on luua sarnaseid korduvaid üritusi veelgi. Schmied räägib, et eesmärk on tekitada inimestel seos püsivate, toredate meelelahutusürituste ja Kochviku vahel.
Noorte kohvikupidajate sõnul on uus koht kohalike seas väga hästi vastu võetud. Kiidetud on nii toitude kvaliteeti kui ka loodud keskkonda. Kochi sõnul on inimesed rahul kohviku hubase õhkkonnaga ja näiteks sellega, et saab lauast tellida. Hetkel toimetavad kohvikus Koch, Schmied ja üks kokk, seega võtavad omanikud ise klientide tellimusi vastu ja viivad need ka täide.

Üks reede õhtu Kochvikus

Ka meie otsustasime kolleegiga eelmisel reedel uue koha üle vaadata. Peamiseks tõmbenumbriks sai meile kui hea toidu armastajatele menüü. Väga head pastat ja pitsat ei ole sugugi lihtne teha ning seda kõrgemalt võib hinnata neid, kes on selle tee ette võtnud.
Ilma suuremate ootusteta sisenesime Märjamaal Pärnu maanteel asuvasse kohvikusse, riputasime mantlid nagisse ja sättisime end leti taha järjekorda. Kui küünitasin menüü järele, teatas leti taga seisev noormees, et kui soovime kohapeal süüa, saab menüüd uudistada ja tellimuse vormistada ka lauas. Nii me ka tegime ja valisime tagapool olevas ruumis laudadest endale meeldivama. Väikeses hubases ruumis võis olla kümmekond lauda.
Parasjagu, kui meie saabusime, istus kohvikus veel kaheksa inimest. Üks neljane seltskond noori tüdrukuid ja üks neljane seltskond keskealisi meesterahvaid. Nagu hiljem selgus, ootasid mehed oma kaaslasi, et siis juba suurema seltskonnaga ühiselt mõned kaardimängud teha.
Meie aga tegime vahepeal oma valikud. Mina otsustasin Laura pitsa kasuks, mis lubas vürtsika tomatikastme põhjal juustu, peekonit, paprikat ja sibularõngaid. Kolleeg Katri valis pasta kanafilee, sibula ja paprikapulbriga koorekastmes. Mõlemad võtsime magustoidumenüüst lisaks Kambri laavakoogi ehk sooja šokolaadikoogi jäätise ja maasikatoormoosiga. Kuna enne meid olid veel teisedki inimesed äsja oma tellimuse vormistanud, tuli pisut oodata, kuid väikene ootamine on ootuspärane, kui eelduseks on värskelt valminud toit.
Võib öelda, et igasugune nördimus koriseva kõhuga istumise üle pühiti otsemaid, kui lauda toodi meie isuäratav toit. Õhukesel põhjal pitsa oli parasjagu pehme, krõbe ja mahlane ning pasta hõrk ja hästi maitsestatud, rääkimata siis veel suussulavast laavakoogist, mille tugevat magusust aitasid edukalt leevendada külm jäätis ja hapukas toormoos.
Kochviku plussiks on kindlasti rahumeelset vestlemist sooviva kliendi vajadusi toetav õhkkond. Häirivalt valju muusikat, mis tavaliselt pubides taustaks mängib, ei olnud. Ruumi sisustuselementidena on kasutatud pigem romantiliselt mõjuvaid valgusteid ja rõõmsameelseid teadetetahvleid. Tegemist on kahtlemata kohaga, kuhu meelsasti võiks tulla koos lastega, sest ka nende peale on mõeldud. Ühe lokaali edu võtmeks on siiski klienditeenindus ja see oli Kochvikus üle ootuste meeldiv, soe ja osavõtlik.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare