Miks meid tippametnike palgatõus ärritab?

3
tõnis tõnisson
Tõnis Tõnisson.

Tõnis Tõnisson.

Oleks rumal väita, et viimase kahekümne viie aastaga ei ole eestlaste elatustase kasvanud. Loomulikult on. Kui eriti rikkad ja eriti vaesed kõrvale jätta, võib keskmine eestlane oma eluga võib-olla isegi rahul olla: sööb, mida tahab; sõidab, millega tahab, puhkab, kus tahab, kuigi pangakontol väga suurt hoiust ei ole. Mida see hing veel igatsema peaks!
Paraku on meil siin väga rikkaid väga vähe ja väga vaeseid väga palju ja see teeb keskmise supi pisut kibedaks. Ehk siis äraseletatult on meil uskumatult palju neid inimesi, kes peavad kogu aeg sente lugema ja eurot pikalt näpu vahel veeretama, enne kui sellest loobuda raatsib. Kui see nii ei oleks, siis oleksid meie rahvastikuprobleemid ka peaaegu olematud – me ei oleks järjest kiiremas tempos väheneva rahvaarvuga riik ning meie mööda maailma laiali olevad suguõed ja -vennad oleksid suures osas juba koju tagasi tulnud.
Olgu võõrsil kui huvitav tahes, aga kodumaal on ikka parem. Eriti, kui kodumaad ehk siis sünniriiki on osatud niimoodi arendada, et keskmised kodanikud (keskklass) võivad ennast tõesti jõukatena tunda ning vaesus on pelgalt eluviis, mitte sundseis, mis muudab inimese väljapääsude otsimisel apaatseks, ruineerib tervist ning teeb tigedaks. Tige inimene on kade.
Riigikogu arutleb praegu tippametnike (nende hulgas loomulikult ka Riigikogu liikmete) palkade üle. Poliitikute kinnitusel on kõrgete riigiametnike palgad masu aega kinni jäänud. Tegelikult see nii hull muidugi ei ole. Vahepeal on ametnike palkasid korrigeeritud mitmel korral ja arvutused näitavad, et need on jõudnud erasektori tasudest isegi ettepoole liuelda. Aga selles kontekstis pole see üldse oluline.
Oluline on see, et avalikkus ei ole kõrgametnike, eriti riigikogulaste palkade kergitamisega üldse rahul. See tähendab, et me oleme lihtsalt kadedad, mis omakorda tõestab, et oleme suures osas jätkuvalt vaesed. Seda viimast oligi vaja tõestada: jah, me oleme ikka alles vihast kadedad närutajad, kellele läheb vägagi korda, kui palju teenitakse riigi kõrgemates kihtides. Ja need seal kõrgemal võiksid sellega arvestama hakata.

uuemad vanemad enim hinnatud
..Vana mees
Külaline
..Vana mees

Vaata tigedaks teeb see.kui igas väitluses kelgitakse et nüüd saavad vaesed 64 eurikut kuus rohkem.. Toompea.saksad aga panevad omal palkasid paika..kus tõus on lausa sadades..kui mitte tuhat..Huvitav kelle raha nad lajali nii rõõmsameelselt jaotavad.? Palju seal toompeal neid nn spetsjaliste on.. ?? 9

Loomakaitse
Külaline
Loomakaitse

Kes on eesti oludes tippametnik? Kas spetsialist on tippametnik või vastupidi? 2

asjatundja
Külaline
asjatundja

Ma ei saa aru, mille peale Te härra Tõnis ärritute:ise te ju ennem valimisi pidevalt leelotasite, et on vaja meid valitsema spetsialiste nagu näiteks lasteaia- ja hooldekodu juhatajaid ja muidu häid teisi inimesi. Hea spetsialist aga tahab ka head palka. Nüüd siis jälle häda, et tõstetakse ja tõstetakse?!! 4 9