-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSNädalavahetusel käidi agaralt ID-kaarte uuendamas

Nädalavahetusel käidi agaralt ID-kaarte uuendamas

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Tavapäraselt ei ole Rapla politseijaoskonnas asuv teeninduspunkt reedeti ega nädalavahetusel avatud. Möödunud nädala lõpus ja nädalavahetusel tehti aga erand, et võimalikult paljud soovijad jõuaksid teenindustes oma ID-kaardi sertifikaate uuendada.
Nädalavahetusel käis Rapla politseijaoskonna teeninduses seda tegemas 178 klienti – laupäeval 86 ja pühapäeval 92.
Reedel, 3. novembril avati Rapla politseijaoskonna teeninduspunkt ametlikult kella üheksast hommikul, kuid tegelikult teenindati kliente juba enne seda. Kella üheksast oli jaoskonnaesine parkla autosid täis ning järjekord mitmekümne minuti pikkune. Pärast järjekorranumbri võtmist jõudis vabalt ukse taga sigaretti suitsetada. Saalis ootas teenindamist vähemalt nelikümmend inimest. Osa kohaletulnud inimesi pidas mõistlikumaks mitte järjekorras oodata ning sõitsid minema.
Kogu Eestis on alates 25. oktoobrist, mil RIA uue ID-kaardi tarkvara testimiseks üles pani, kuni esmaspäeva, 6. novembri hommikuni uuendatud 106 000 turvariskiga ID-kaarti. Neist veidi üle 81 500 kauguuendamise teel ja umbes 24 500 PPA teenindustes. Pühapäeva, 5. novembri jooksul uuendasid oma ID-kaardi koduarvutis ligikaudu 15 000 inimest, PPA teeninduses kokku 2700 inimest.
Esmaspäeva hommikul hakkas kauguuenduse koormus võrreldes ööga taas tõusma, ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kristjan Lukk. Samas lisas ta, et süsteemid toimivad suuremate tõrgeteta. “See tähendab, et uuendamine võib veidi rohkem aega võtta, ent kannatliku meele korral saab kaardi kenasti uuendatud,” ütles Lukk. Nädalavahetusel käis Rapla teeninduses kohapeal ID-kaarte uuendamas 178 klienti, aga kahjuks ei osanud Lukk öelda, kui palju on üldse Rapla maakonna inimesed seda teinud. Ta ütles, et kauguuendamise statistikat maakonna või linna täpsusega välja võtta pole võimalik.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare