-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRaplamaa meistrid jõutõstmises selgusid Märjamaal

Raplamaa meistrid jõutõstmises selgusid Märjamaal

Mihkel Laurits

Möödunud nädalavahetusel, vaid nädal pärast Eesti MV-d Tartus, kogunes Märjamaale palju tugevaid mehi, selgitamaks maakonna meistrid ja medaliomanikud, aga ka Rapla SVL parimad.
Nagu alati, tuli noori ja eakamaid, alles alustajaid ja suure kogemustepagasiga võistlejaid. Ühed õppima, teised oma eeskuju ja hüva nõuga neid innustama, kel pikk tee raskuste tõstmisel ees. Kõige toredam oli see, et kõik kehakaalud leidsid oma võistleja(d) ja tühjaks ei jäänud neist mitte ükski. Tulemused kujunesid igati kõrgeklassiliseks, millega ei oleks piinlik ka Eesti meistrivõistlustel kaasa teha. Oli võitlust, oli võistlust, oli edasiviivat konkurentsi, oli eneseületamist. Maakonna piirkonnad olid esindatud ja vaid endisest tugevast kantsist, Järvakandist, jäi esindaja seekord puudu.
Kogu seltskond oli saalis tugev ja tuline, kuid erilise hetke pakkus noorvõistleja Kaur Ülejõe, kes tellis oma päeva viimaseks katseks jõutõmbes kangile raskuse 207,5 kg ja tegi sellega, mis tegema pidi – ära tegi! See tõmme andis temale esikoha tugeva Kohila mehe Valter Tambergi ees.

Maakonna meistreiks tulid alates kergemaist kehakaaludest:
-53 kg – Markus Pilv (Juhan) – 95 kg
-59 kg – Philip Abt (Juhan) – 260 kg
-66 kg – Jüri Nisumaa (Juhan) – 320 kg
-74 kg – Heino Maiste (MärjSK) – 417,5 kg
-83 kg – Kaur Ülejõe (MärjSK) – 477,5 kg
-93 kg – Birk Oidram (MärjSK) – 475 kg
-105 kg – Maario Põldmaa (MärjSK) – 570 kg
-120 kg – Janar Jõgimaa (Rapla) – 635 kg
+120 kg – Mart Laanisto (Rapla) – 545 kg

Väljaspool arvestust kaasa löönud Siim Sammalkivi (TÜASK), kes vaid kuus päeva varem oli tulnud Tartus Eesti meistriks, tegi päeva parima kogusumma – 677,5 kg. Niisugused mehed näitavad saalis, millised on piirid raskuste tõstmisel, õigemini seda, et need puuduvad!
Kohtunike brigaadi eesotsas olid Vello Vainola, Kalev Kotto, Kalev Teder, Andre Astre ja Mart Laur. Kahe nädala pärast ootab Eesti MV-ks klassikalises lamades surumises registreerunuid Pärnu linn ja Kimberi klubi, kuhu on eelregistreeritud üheksa Märjamaa SK võistlejat, sh ka noortevõistkond.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare