14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSSulgpalli kooliprojekt pani õpetajad sulgpalli mängima

Sulgpalli kooliprojekt pani õpetajad sulgpalli mängima

Renna Unt, Eesti Sulgpalliliit / foto: Karl-rasmus Pungas.

Rapla spordihoones viidi läbi Eesti Sulgpalliliidu kooliprojekt „Sulgpall kõigile“.

Algatuse eesmärk on viia sulgpall kõikidesse Eesti koolidesse ja anda igale lapsele võimalus selle põneva ja lõbusa alaga tutvust teha ning aidata nii kaasa noorte liikumisharjumuste edendamisele.
Raplas võttis õpetajatele suunatud koolitusest osa 27 õpetajat Raplamaalt ja lähimaakondadest.
„Sulgpall kõigile“ keskmes on koolitused kehalise kasvatuse õpetajatele, mis annavad osalejatele teadmisi sulgpallimängust ning koolis sulgpallitundide kavandamisest.
Kohal olnud õpetajad said kinnitust, et sulgpalliga on kerge alustada ja mängust rõõmu tundmiseks piisab kõige esmastest oskustest. Sulgpallipäev näitas ka, et kuigi mäng on lõbus, annab see ühtlasi tõhusa füüsilise koormuse lühikese ajaga ning paneb tööle erinevad lihasgrupid.
Kõik õpetajad said mängulise päeva lõpus eestikeelsed sulgpalli algõpetuse raamatud, mille abil tulevikus koolitunde planeerida, ning iga kool läks koju reketeid, palle ja sulgpallivõrke sisaldava sulgpallivarustuse komplektiga.
„Sulgpall kõigile“ on rahvusvahelise sulgpalliliidu algatus, mida on tänaseks edukalt ellu viidud rohkem kui sajas riigis üle kogu maailma. Kolmandat aastat järjest on „Sulgpall kõigile“ ka Eestis. Eelmistel aastatel jõudis sulgpall rohkem kui 150 Eesti kooli ning koolitustel osales ligi 300 õpetajat.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare