-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
RSTalvejooksu võit läks Pärnusse

Talvejooksu võit läks Pärnusse

Siim Jõgis.

Pühapäeval, 12. novembril joosti Rapla linna tänavatel järjekorras 36. Talvejooks. Põhidistantsi pikkus oli viis kilomeetrit ja kõige kiiremini jõudis finišisse Pärnut esindanud Enari Tõnström ajaga 16 minutit 10 sekundit ja 23 sajandikku.
Meeste arvestuses sai teise koha Kevin Väljaots (Täppsportlased), kes lõpetas jooksu Tõnströmist üksteist sekundit hiljem. Tema aeg oli 16.21,68. Kolmanda koha sai Mardo Lundver (OCR Estonia) ajaga 16.23,73. Enari Tõnström on käinud ka varem Raplas jooksmas. Ta on varem rajal käinud nii Talvejooksul kui ka Rapla ja Kohila Konsumi jooksul. Võitu tal seni siiski kirjas ei olnud.
Naised läbisid kolmekilomeetrise raja ning seal jõudis kõige kiiremini finišisse Liis-Grete Arro (Sparta). Tema suutis ainsana joosta aja alla üheteist minuti – 10.58,99. Teise koha sai 2012. aasta Londoni olümpiamängudel osalenud Evelin Talts (Sparta), kelle aeg oli Arrost kolm ja pool sekundit aeglasem – 11.02,59. Päeva kolmandat aega näitas Liliana Torn (Täppsportlased; 11.50,40).
Kui võrrelda eelmise aasta jooksuga, siis näitasid nii naised kui ka mehed kiiremaid aegu. Meeste jooksu võiduaeg paranes umbes kahekümne ning naistel kümne sekundiga. Päris rajarekorditest veel rääkida küll ei saa, sest näiteks 2015. aastal oli Raivo Alla võiduaeg 15.10. Võistluse korraldaja Erik Horn rääkis, et positiivne oli ka see, et jooksjaid osales tänavu rohkem kui aasta tagasi. Sel korral läks starti 56 jooksjat ning aasta tagasi oli sama number 34.
Rapla Talvejooksu start antakse traditsiooniliselt Okta Centrumi ees Mahlamäe tänaval ning ka finiš on seal. Rada kulgeb mööda Rapla tänavaid ning ulatub Viljandi maanteest Metsapargi tänavani. Talvejooks on kohalikul spordimaastikul pikaaegne üritus. Tänavu toimus see 36. korda. Viimastel aastatel on see järjepidevalt aset leidnud novembris, kuid algusaegadel toimus ka 31. detsembril. Ka osalejate arvu kohta võib ajaloos tuhnides muljetavaldavaid numbreid leida. On olnud koguni selliseid aastaid, kus Rapla Talvejooksu läbis 200 jooksjat.
Korraldaja Erik Horn sõnas, et ka nüüd võiks võistlus populaarsem olla ning seda just kohalike Rapla elanike seas. Ta pakkus välja, et võib-olla ei saanud paljud soovijad tänavu tulla, sest jooks toimus isadepäeval – kontserdid ja muud üritused tulid vahele. Seetõttu on esialgsete kavade kohaselt planeeritud sama võistlus järgmisel aastal 18. novembril. Sada protsenti kuupäev veel paigas siiski pole. Kindel on vaid see, et võistlus toimub. Horn ütles, et kõik võistlused, mis tänavu toimusid, leiavad aset ka 2018. aastal. Hooaeg läheb lahti maikuus ning kõik jooksusõbrad on oodatud Rapla jooksuklubi korraldatud võistlustele.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare