6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSTõstjad taas külalislahkes Tartus

Tõstjad taas külalislahkes Tartus

Mihkel Laurits.

Eesti 2017. aasta meistrivõistlused klassikalises jõutõstmises, mis toimusid juba neljandat korda, peeti taas tuttavaks saanud TÜ ASK spordihoones. Märjamaa SK-d esindas seekord kuus võistlejat, lisaks hoidsime eriliselt pöialt meie kasvandikule Tõnis Holmbergile ja oma mehele Raplast, Kalev Kottole.

Kõigil läks hästi, sest täideti püstitatud eesmärk võistelda ja anda tõstepõrandal endast kõik. Esimesena alustas meilt -74 kg kehakaalus Martin Meresmaa, kes on saanud vähe treenida, kuid tegi vaid kindlaid katseid, näidates, milline näeb välja puhas selle spordiala tehnika eri aladel. Tulemuseks pronksmedal ja kolmanda koha võistkondlik karikas noorteklassis.
Muljetavaldav oli Kaur Ülejõe, eriti kükk ja jõutõmme. Ta võistles -83 kg kehakaalus, kükkis 165 kg, tegi jõutõmbes ära 185 kg ning ka 200 kg oli üleval, mida kohtunike häältega 2:1 siiski ei loetud. Õige pea saab temast kindlasti 500 kg täitja, kuid seekord temale oma kehakaalus hõbemedal. Aastavahetusel noorteklassist lahkuv saarlane Ott Sagor oli nii võimas, et tõmbas üles kangi raskusega 260 kg(!), mis oli selles kehakaalus võistelnud 17 mehe seas absoluutselt 4. tulemus.
Juunioride klassis seekord juba SK Sparta all võistelnud Tõnis Holmberg tegi ilusa võistluse kõigil aladel. Kükk – 240 kg, lamades surumine – 165 kg, jõutõmme – 285 kg, mis andis kogusummas 690 kg. Sellega teenis ta juunioridest hõbemedali ja aitas oma võistkonna esmakordselt meeskondlikule karikavõidule. Niisuguse kasvandiku üle võime siin ainult uhkust tunda!
Esmakordselt EMV-l kaasa löönud Birk Oidram oli ka hea, kuid veidike kõrgeks jäänud kükki algraskusel 160 kg kohtunikud seekord valge tulega ei aktsepteerinud. Jõutõmbes igati tubli 210 kg, aga saadud kogemus on ikkagi tähtsaim, mitte ebaõnn katsetel.
Lühidalt veel Masters-meestest. Kalev Kottolt taas rekordeid ja temale jälle M2 vanuseklassi võitja suur karikas. Sama võib öelda seekord rekordite ületamiseks end ligi 10 kg kergemaks söönud M4 vanuseklassi võistleja Mihkel Lauritsa kohta. 2016. aastal Toila vägimehe Viktor Guštšini poolt tehtu sai ületatud nii lamades surumises kui ka kogusummas. Paras katsumus, aga tehtud sai!
Lubasin naljatoonil järgmisel aastal võistelda -83 kg kehakaalus. Meie Heino Maiste ja Kalev Teder tegid M3 vanuseklassis igati hea võistluse, kuid tartlase Endel Põldsalu vastu nad seekord ei saanud. Neile vastavalt 2. ja 3. koht.
Võistkondlikult oli Märjamaa SK noorteklassis kolmas. Karikad võistlejaile, treenereile ja spordiklubile.

Juba eeloleval laupäeval on Märjamaal koos Raplamaa jõutõstjad ja novembri lõpus teeme kaasa Pärnus varustuseta EMV-l lamades surumises.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare