11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSValtu seltsimaja uus juhataja on Tiiu Teets

Valtu seltsimaja uus juhataja on Tiiu Teets

Helerin Väronen / foto: Siim Solman.

Novembri alguses asus Valtu seltsimaja juhataja kohale Tiiu Teets. Hiljuti toimus seltsimajas koosolek, mis oli kokku kutsutud selleks, et teada saada, mida kohalik rahvas uuelt juhatajalt ja seltsimaja tegevusest edaspidi ootab.

Koosolekul rääkis Teets, kuidas ta sellele ametikohale sai ja mis ta varem teinud on. Kandideerijaid olevat olnud kokku seitse. Komisjonis olid vallavanem Indrek Kullam, haridus- ja kultuurinõunik, endine klubijuhataja, kohaliku MTÜ Koduaseme – Kaerepere piirkonna heaks esindaja ja Jaak Vitsur Leaderi poolt.
Teets sõnas, et eelmine juhataja Kait Kaeval tegi väga suure töö ära kultuuri poolel, pannes tööle huviringid, mis toimivad hästi. Samuti on Helgi Sussi teinud palju seoses teatrikülastustega. Teetsi laiem eesmärk on seltsimajja tuua ka neid kohalikke inimesi, kes kusagil huviringis ei käi, kuid soovivad oma vaba aega millegagi sisustada. Koosolekul tuligi välja, et rahvas sooviks näiteks kohvikuõhtuid, salongiõhtuid või pereklubi võimalust. Üldse oodatakse rohkem erinevaid tähtpäevade tähistamisi, et rahval oleks põhjust koos käia.
Teets tõi välja ka mõned probleemid, mis Valtus on. „Ära on kadunud jaanipäeva pidamine. Platsigi enam pole, nüüd on lasteaed selle asemel. Oleme vaadanud, et siinsamas on selline koht, kuhu saaks lõkkeplatsi teha. Tegemist on valla maaga. Kui saaks selle, oleks võimalik teha ka vabaõhuetendusi. See oleks pinkidega vabaaja veetmise koht.“ Jõulude järel saaks sinna kuhjata kasutatud kuused.
Lisaks jaanipäevapeo taastamisele proovib Teets juba sel aastal taastada ka aastavahetuspeo traditsiooni. Pidu tuleb laudadega ja juba on viiekümnest kohast kolmkümmend broneeritud. Enne tuleb aga jõuluturg 10. detsembril, kuhu on ka juba kõik müügilauad ära broneeritud. Enne aastavahetust on tulemas koduste laste jõulupidu koos Põnniklubi ja huviringide kontserdiga 17. detsembril. Suuremaks väljakutseks Teetsi arvates on “Eesti Vabariik 100”, mille raames tuleb midagi välja mõelda. Ideesid on, kuid need vajavad veel läbimõtlemist.
Klubi huviringidesse tahab Teets kindlasti juurde tuua inglise keele algkursuse. Ta teab isiklikult mitmeid keskealisi inimesi, kes linna keelekursusele ei jaksa minna, kuid tahaks seda siiski nii palju õppida, et internetis hakkama saada. Lisaks võiks seltsimajas toimuda erinevad huviõhtud. Näiteks mõni käsitööalane õpituba või kutsutakse keegi reisist rääkima.
Vanuserühmadest on noored need, kes on seltsimaja tegevusest kuidagi kõrvale jäänud. Selgus, et nemad tahaks diskosid, nii nagu vanasti oli. Teets on sellega nõus, kuid tingimusel, et noored korraldavad seda suures plaanis ise. „Tuleb anda noorele võimalus, siis ta näeb, kui kerge või raske tänaste noorte seas disko korraldamine on,“ sõnas Teets.
Üks esimesi asju aga, mis kindlasti seltsimajas juurde tuleb, on wifi. Selle abil saaks koht kohe tänapäevasemaks. Teine oluline asi on koduleht, mille loomine võetakse uue aasta alguses ette. Facebook on küll olemas, kuid see ei asenda kodulehte, kus on kontaktid, ürituste info, ajalugu ja ruumide rentimise info.
Seltsimaja juhataja näeb probleemina ka seda, et kuna paljud inimesed käivad Tallinnas tööl, neid naljalt enam õhtuti kodunt välja ei aja. Kes käib huviringides, need käivad seal niikuinii. Kuid teiste jaoks tuleb hoolega mõelda, mida pakkuda. „Ma ütlesin koosolekul ka, et mina üksinda ei suuda siin midagi teha, ma võin mõelda ja korraldada, kuid ma tahaks teha rahvaga koostööd.“

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare