6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSVolikogu istungi peateema oli vallavalitsuse struktuur

Volikogu istungi peateema oli vallavalitsuse struktuur

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Rapla valla volikogu on võtnud eesmärgiks koguneda igal nädalal. Viimasel istungil kinnitati vallavalitsuse liikmete arv ja struktuur.

Viimasel istungil eelmisel neljapäeval Rapla vallamajas andis volikogu esimees Rene Kokk teada, et Piret Minni hakkab volikogus asendama Kaisa Kuusemets (Rapla Vallakodanike Liit 2017). Ain Täpsi teatas, et Reformierakond on moodustanud volikogus oma fraktsiooni, kuhu kuuluvad lisaks Täpsile veel Kalle Toomet, Ilvi Pere, Màris Rudnevs ja Sirje Laansoo.
Volikogu võttis esmalt vastu otsuse moodustada 1. jaanuarist uus ametiasutus Rapla vallavalitsus ning lõpetada seniste Rapla, Raikküla, Kaiu ja Juuru vallavalitsuste tegevus. Vallavalitsus saab olema seitsmeliikmeline ning kohad on jagatud valdkonniti. Lisaks vallavanemale kuuluvad valitsusse liikmed järgmistest valdkondadest: majandus; haridus, kultuur ja sotsiaalvaldkond; rahandus; Juuru piirkond; Kaiu piirkond ja Raikküla piirkond. Ühinenud valla ametiasutus alustab tööd 1. jaanuarist, kuid otsuseid tuleb langetada juba praegu. See tähendab, et vallavanem Piret Minn peab koostama vallavalitsuse ka üleminekuperioodiks. Minn tõdes, et tõenäoliselt ei ole detsembrikuus võimalik kõiki kohti mehitada.
Volikogu kinnitas ka ametnike haridusele, töökogemusele, teadmistele ja oskustele esitatavad nõuded ning palgajuhendi. Pikemalt peatutigi vaid vallavalitsuse kui asutuse struktuuril. Minn kuvas ekraanile mitu skeemi, milles selgitati, kuidas uus vald peaks välja nägema hakkama.
Ühinenud vallas on esialgsete plaanide kohaselt 54 teenistuskohta. Täna on nelja valla peale kokku 59 teenistuskohta. Nagu ühinemislepingus kokku lepitud, saab iga ühinenud vald kolm kohta, sealhulgas piirkonna juht.
Uus struktuur näeb ette kaht abivallavanemat, kes juhivad vastavalt majandus-, arengu- ja planeeringuosakonda ning haridus-, kultuuri- ja sotsiaalosakonda. Vallakantseleisse hakkavad ühinenud vallas kuuluma uuendustena näiteks personalispetsialist, perekonnaseisuametnik, arhivaar ja IT-spetsialist. Majandus-, arengu- ja planeeringuosakond saab juurde järelevalvespetsialisti, hankespetsialisti, teede spetsialisti ja ettevõtlusnõuniku. Haridus-, kultuuri- ja sotsiaalosakonnas alustavad tööd näiteks noorsootöö spetsialist ning spordi- ja tervisedenduse spetsialist.
Just teenistuspiirkondadele lubatud kolme koha osas jäi kuvatava tabeli sisu volikogu liikmetele veidi segaseks ning seetõttu tõsteti tabelis mõned numbrid ümber. Samuti täpsustati kahe teenistuskoha nimetus.
Piret Minn pakkus ka välja, et volikogu delegeeriks muudatuste tegemise teenistuskohtade koosseisus vallavalitsusele. „Me siseneme suhteliselt tundmatule tööpõllule ja meil ei ole täna teadmist, milliseks struktuur kujuneb siis, kui olukord on stabiliseerunud,“ selgitas Minn. Ta leiab, et oleks mõistlik anda vallavalitsusele muutuste ajaks vabadus kokkulepitud summa piires manööverdada.
Volikogus tekitas selline ettepanek parasjagu vastukaja ning mitmed volikogu liikmed väljendasid arvamust, et vallavalitsuse struktuuri ja koosseisu puutuv peaks siiski volikogu laualt läbi käima. Põgusalt kaaluti võimalust, et see õigus delegeeritakse vallavalitsusele tingimusel, et otsused kooskõlastatakse vastava komisjoniga. Kuid laual oli ka ettepanek struktuuriteema edasi lükata. Kuna oli selge, et kuni struktuuri pole kinnitatud, ei saa ka alata töö nende kohtade täitmiseks, otsustati asutuse struktuur tehtud muudatustega siiski hääletusele panna ning volikogu kinnitas selle.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare