-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRapla taipoksi klubi sai viieaastaseks

Rapla taipoksi klubi sai viieaastaseks

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Rapla Muay Thai Gym ehk siinne taipoksi klubi tähistas äsja esimest väikest juubelit. 10. detsembril möödus päev, mil viis aastat tagasi Raplas taipoksi treeningutega algust tehti. Toona treeniti Okta Centrumis. Nüüdseks ollakse mõnda aega juba oma ruumides Kauba tänaval, kohviku Võiroos kohal teisel korrusel.

Rapla taipoksi klubile pani viis aastat tagasi aluse treener Liisi Kontkar. Koos teise treeneri Melissaga viivad nad praegu läbi treeninguid umbes kuuekümnele klubi liikmele. Treeningud on kolmel päeval nädalas – esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti. Liisi Kontkar ütles, et möödunud viis aastat on läinud hästi kiiresti. “Ise ei saagi aru, et juba viis aastat on möödas. Aga kergelt ei ole see läinud. Palju tööd ja pühendumist on kõik see nõudnud,” ütles Kontkar. Samuti rääkis ta, et alguses polnud üldse kindel, kas klubi saab jalad alla ja läheb korralikult käima. “Kui sul on usku, siis annadki endast kõik ja nii see käima läheb,” ütles ta. Nüüd on põhjust uhke olla – esimene väike teetähis on ületatud.
Enne praegusesse asukohta kolimist veedeti ligikaudu poolteist aastat Okta Centrumis. Esialgu neli kuud korvpallisaalis ja seejärel aasta alumisel korrusel väiksemas saalis. Küll aga on selge, et kahe asukoha tingimusi väga võrrelda ei anna. Praegune saal Kauba tänaval on tunduvalt parem kui see, mis Okta Centrumisse maha jäi. “Seal jäi ruumi väheks,” rääkis Kontkar. “Inimesed pidid hüppenööridega koridori kolima ja seal trenni tegema. Siin on kõrged laed, ruumi ja õhku on palju. Samuti on siin oma klubi tunne. Ei pea kogu aeg kõikide asjadega ühest trennisaalist teise kolima,” ütles ta.
Pidevalt osaleb Rapla Muay Thai Gym’i treeningutel ligikaudu kuuskümmend õpilast, mis on Kontkari sõnul väga korralik number. Õpilased on jaotatud juunioride, algajate ja edasijõudnute treeninggruppide vahel. Niisiis võib ühel treeningul osaleda keskeltläbi kakskümmend õpilast. Umbes nii palju oli neid ka esmaspäevaõhtusel edasijõudnute treeningul, kui Raplamaa Sõnumid klubil külas käis.
Treenereid on klubis praegu kaks – Liisi ja Melissa, kusjuures Melissa alustas taipoksi klubis õpilasena veel siis, kui treeningud alles Okta Centrumis toimusid. “Minu treener Taanist tuli meile trenni ja vaatas kohe Melissat sellise pilguga, et temast saab asja. Osa puhul näebki kohe ära, kas tal on see süda ja sära silmis või mitte. Melissa puhul nägi treener ära, et see on olemas,” rääkis Kontkar. Melissa on Rapla taipoksi klubis töötanud treenerina viimased kaks aastat. “Hästi huvitav on jälgida, kuidas lapsed tulevad trenni ning kuidas nende areng sealt edasi kulgeb,” rääkis ta. Melissa kõige noorem õpilane on praegu viieaastane ning kõige vanem viisteist. Vanus on samas kõigest number – Melissa rääkis, et treeningutele oodatakse igas eas inimesi.
Viimased poolteist aastat ei ole Rapla Muay Thai Gym võistlustel osalenud, kuid enne seda käidi sisuliselt igal võistlusel, mis oli mõeldud amatööridele. “Võistlustel käimise muudab keeruliseks see, et tavaliselt on need mõeldud gümnaasiumiealistele. Kui nad siin gümnaasiumi ära lõpetavad, lähevad nad linna edasi ja jätkavad mõnes teises klubis,” rääkis Liisi Kontkar. Siiski ei ole kaugeltki maha maetud plaani edaspidi võistlustel osaleda. Praegu otsitakse sobivaid võimalusi. Sünnipäevakuu puhul tehakse ka kampaaniat, et kutsuda treeningutele uusi inimesi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare