9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSEesti saalihokikoondis pidas Sadolini spordihoones avaliku treeningu

Eesti saalihokikoondis pidas Sadolini spordihoones avaliku treeningu

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Reedel, 15. detsembril kogunes Raplas Sadolini spordihoones meeste saalihoki Eesti koondis. Kõigi huviliste silme all peeti avalik treening, mis kestis ligikaudu poolteist tundi.

Koondisega olid Sadolini spordihoonesse kogunenud mängijad, kes loodavad mahtuda peatreener Risto Lalli valikusse, kui koondis alustab jaanuari lõpus Tallinnas maailmameistrivõistluste valikturniiri. Raplasse olid kogunenud enamasti Eesti liiga mängijad, kellele lisandus ka üks mängija Soomest. Kokku osales Sadolini spordihoones treeningul 19 mängijat, neist kolm olid väravavahid ja 16 väljakumängijad. Neid oli tribüünidele tervitama tulnud ligikaudu 30-pealine publik.
Maailmameistrivõistluste valikturniir toimub Eesti koondise jaoks järgmise aasta jaanuaris ja veebruaris Tallinnas Kalevi spordihallis. Mängudega tehakse algust 31. jaanuaril ning turniir kestab 4. veebruarini. Uue aasta alguses, 8. jaanuaril tehakse teatavaks Eesti koondise koosseis selleks turniiriks. Varem ei olnud Eesti meeste saalihokikoondis Raplas treenimas käinud.

Pärast reedest treeningut vastas küsimustele Eesti koondise peatreener Risto Lall.

Rapla jaoks on väga harukordne, kui siia tuleb treenima ükskõik millise spordiala Eesti koondis. Miks tuli saalihokikoondis treenima just Raplasse?
Kui otsisime saaliaega reedeks, tekkis probleem, sest Tallinnas olid kõik suured saalid kinni. Teadsime, et Raplas on korralik saal ja vajalik varustus olemas, sest siin on suur huviliste ring. Esmalt pöördusime Kaitseliidu Rapla maleva naiskonna poole ja nad organiseerisid meile kõik väga ilusti ära. Õnneks on Rapla Tallinnale piisavalt lähedal ning kõik treeninguks vajalik on siin olemas.

Kuidas tingimused tunduvad? Kas siin võiks teinekordki treenida?
Siin on ilus hoone, suur saal ja korralik põrand. Ta on natuke küll lühem kui ette nähtud, aga treenimiseks väga hea. Minu arust võiks tulevikus siin mõne mängu korraldada. Tõenäoliselt oleks huvi suur.

Praegu valmistub koondis olulisteks mängudeks jaanuari lõpus ja veebruari alguses. Kas need mängijad, kes täna siin trenni tegid, on juba koondise liikmed või alles pürgivad sinna?
Avaldame 30-liikmelise kandidaatide nimekirja esmaspäeval, 18. detsembril. Need mängijad, kes hakkavad Eesti koondist kvalifikatsioonimängudel esindama, avaldame 8. jaanuaril.

Kas koondis läheb valikmängudele enesekindlalt vastu?
Jah, meil on head mängijad ja koondises on hea õhkkond. Oleme suutnud nende väheste kogunemistega luua mõnusa õhkkonna võistkonda. Usun, et lähme mängudele vastu hea tundega ja võtame ühe mängu korraga.

Kui palju mängijaid Rapla treeningul osales?
Meil on siin kuusteist väljakumängijat ja kolm väravavahti. Enamik neist mängivad Eesti liigas peale ühe, kes mängib A-juuniori vanuseklassis Soomes.

Me oleme Raplas väga uhked oma saalihokinaiskonna üle. Mis pilguga teie vaatate Rapla saalihokit ja kas te näete potentsiaali arenguks?
Igalpool, kus mängitakse, on potentsiaali. Kui sellele lisandub suur tahe, siis see on tore. Olen ise naismängijaid päris pikalt treeninud. Olen olnud ka naistekoondise peatreener. Mul on hea meel, et Raplas on selline naiskond olemas ja ma loodan, et neil hakkab paremini minema. Kahjuks ei ole küll ühtegi nende mängu näinud, aga paari mängijat olen Eesti klubide koondises näinud küll. Nemad jätsid igaljuhul hea mulje.

***

Koondisekandidaatide nimekiri

Nende seast nimetatakse 10. jaanuaril kahekümnest mängijast koosnev koondmeeskond, kes esindab Eestit 31. jaanuarist 4. veebruarini Kalevi spordihallis toimuval saalihoki maailmameistrivõistluste valikturniiril.

Väravavahid: Rainer Kalde, Remo Merimaa, Siim Stokkeby, Daniel Vaigur

Väljakumängijad: Kaspar Kallion, Patrik Kareliusson, Tanel Kasenurm, Kristo Lehiste, Madis Leisner, Fredy Maalt, Simon-Georg Mahla, Patrik Markus, Roman Pass, Andrei Polovnikov, Mattias Proos, Ken Pähn, Oskar Salm, Sander Savi, Oliver Savi, Sander Stokkeby, Ats Tamme, Mats Tamme, Mihkel Tasa, Egert Unga, Gerdo Unga, Kermo Uue, Adam Widercrantz, Carol Viiding, Andreas Wöiduma ja Victor Öberg.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare