13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
ArtikkelAmigurumi mänguasjad Kehtna raamatukogus

Amigurumi mänguasjad Kehtna raamatukogus

Stina Andok / foto: Stina Andok.

12. detsembril avas Helerin Väronen Kehtna raamatukogus oma käsitöömänguasjade näituse „Väikesed sõbrad“.

Helerini jaoks on see esimene kord sellisel viisil oma käsitööd näitusele tuua. Kolm aastat tagasi tütre tõukel amigurumi tehnikas mänguasju looma hakanud Helerin on tänaseks meisterdanud suuremaid ja väiksemaid pehmeid sõpru juba sadade kaupa. Enamik neist aga rändavad tavaliselt kingitustena edasi uutesse kodudesse, nii et näitusele tõi Helerin need kolmkümmend kuus mänguasja, mis on sõbraks tema enda kahele lapsele.


Kolmkümmend kuus mänguasja, mis eilsest alates Kehtna raamatukogus vitriinkapis istuvad, on justkui Helerini kolm aastat kestnud meisterdamistuhina tõestus. Seal võib näha päris pisikesi loomakesi, nende seas ka Helerini päris esimesi amigurumi tehnikas katsetusi, ja ka juba suuremaid ning enam tööaega nõudvaid meisterdusi. Helerini sõnul tuleb isegi sama mustrit mitu korda kasutades tulemus alati erinev. Helerin on oma mänguasjade loomisel kasutanud ka palju fantaasiat ning kujundanud neid vastavalt oma laste soovidele või omaenda parema äranägemise järgi.
Näituse avamisele oli kohale tulnud Kehtna lasteaia Siller koolieelikute rühm. Mänguasju vitriinkapis märgates läksid lapsed kohe elevile ja asusid loomade seast oma lemmikuid valima.
Helerin kinnitab, et tema kogemuse kohaselt sobivad heegeldatud mänguloomad sõbraks igas vanuses inimestele ning rõõmu jagub nendest pikaks ajaks. Säravate silmadega lasteaialapsed, kes kartmatult Helerinile tellimusi hakkasid esitama, olid selle elav tõestus.
Lisaks vitriinkapis istuvate loomade saamislugude tutvustamisele näitas Helerin lastele erinevatest raamatutest pilte sellest, milliseid loomi üldse on võimalik teha ning milliseid mustreid ta ise on jõudnud juba ära proovida.
Kehtna raamatukogu kinkis omalt poolt Helerinile ühe uuematest mustriõpikutest, Marju Veereti „Lillelapsiku loomaaed. Segased lood“. Helerin tunnistas, et oli just sellest raamatust parasjagu unistanud ning tõdes, et tulevikus sooviks ta ise samalaadse raamatu välja anda.
Helerini kolmkümmend kuus vahvat mänguasja tervitavad Kehtna raamatukogus külastajaid veel kogu detsembri- ja jaanuarikuu. Lisaks on ta välja pannud seitse vahvat tegelast, kes otsivad uut kodu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare