Eesti saalihokikoondis korraldab Raplas avaliku treeningu

0
Foto: Siim Solman

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Maailmameistrivõistluste valikturniiriks valmistuv Eesti meeste saalihokikoondis teeb oma viimase treeningkogunemise Raplas Sadolini spordihoones. Sel ajal peetakse ka üks avalik treening, mis toimub reedel, 15. detsembril ning see on avatud kõikidele huvilistele.

Koondise esindaja Kadri Heinla ütles, et kõik pealtvaatajad on oodatud. “Pärast trenni võib nii koondise treenerite kui ka mängijatega võimalusel põgusalt vestelda, näpunäiteid küsida ja muidu koondist hea sõnaga kostitada,” ütles Heinla.
Paralleelselt meestekoondise kogunemisega toimub ka Eesti Saalihoki Liidu koolitus treeneritele, mida viivad läbi koondise treenerid Risto Lall ja Jonas Thomsson. Sellest võtavad osa praegused saalihoki treenerid ning need, kes plaanivad mõnd võistkonda juhendama hakata.
Põhjus, miks meestekoondis tuleb just Raplasse treenima, seisneb Heinla sõnul selles, et Rapla on viimastel aastatel ennast tugevalt Eesti saalihokikaardile kinnitanud.
“Sealne entusiastlik saalihokikogukond on tunnustust väärt, mistõttu tekkis mõte pakkuda neile võimalus oma kodusaalis meestekoondise tegemistele kaasa elada. Saali asukoht ja vajaliku saalihoki inventari olemasolu olid boonuseks. Täna veel Raplamaa võistkondadest koondises mängijaid ei ole, aga kui nad sama sihikindlalt jätkavad, olen kindel, et tulevikus on Sadolini spordihoone mõne Eesti koondise mängija kodusaal,” ütles ta.
Eesti koondise peatreener Risto Lall on sel korral kutsunud laagris osalema vaid Eesti liigades mängivad mängijad. Kindlasti võib kohata varasematest koondise koosseisudest tuttavaid nägusid, kuid ring on laiem, mitmed mängijad on Eesti U19 koondise kasvandikud. Maailmameistrivõistluste valikturniir toimub Eesti koondise jaoks järgmise aasta jaanuaris ja veebruaris Tallinnas Kalevi spordihallis. Mängudega tehakse algust 31. jaanuaril ning turniir kestab 4. veebruarini. Jaanuari alguses tehakse teatavaks Eesti koondise koosseis selleks turniiriks. Varem ei ole Eesti meeste saalihokikoondis Rap-las treenimas käinud.
Vastavalt ajakavale saab treening alguse 15. detsembril kell 17 ning kestab kaks tundi.