6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSHeiki Nabi ja Reena Pärnat – Raplamaa parimad sportlased 2017

Heiki Nabi ja Reena Pärnat – Raplamaa parimad sportlased 2017

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Neljapäeval, 14. detsembril tunnustas Rapla Maakonna Spordiliit maakonna paremaid sportlasi. Küsitluse käigus valiti parimaks meessportlaseks maadleja Heiki Nabi, kes pälvis selle tunnustuse kuuendat aastat järjest.

Tema parim tulemus oli 2017. aastal Pariisi maailmameistrivõistlustel teenitud hõbemedal raskekaalus. Samuti võitis ta sõjaväelaste maailmameistrivõistlustelt pronksmedali.
Parimate naissportlaste arvestuses läks esikoht taas Järvakandi vibuklubi Ilves laskjale. Seekord võttis kõrgeima autasu Reena Pärnat, kellele omistati see tunnustus neljandat korda. Alles hiljuti valis Eesti Vibuliit Pärnati naiste arvestuses Eesti parimaks sportvibu laskjaks. Eelmisel aastal valiti Rapla maakonna parimaks nais­sportlaseks vibusportlane Siret Luik, kes on alates oktoobrist Reena Pärnati uus treener.
Kahjuks ei saanud kumbki parim sportlane – ei Nabi ega Pärnat neljapäevasele tunnustusõhtule kohale tulla. Vähemalt Nabi puhul seisnes põhjus selles, et samal õhtul toimus ka Eesti Maadlusliidu tunnustusõhtu. Nabi kiituseks tuleb muidugi öelda, et igal aastal, kui ta vähegi saanud on, ei ole ta Rapla Maakonna Spordiliidu üritusele tulemata jätnud. Palju on küsitud, mis üldse seob Heiki Nabit Rapla maakonnaga, et teda siin tunnustatakse. Pärit on ta teatavasti Hiiumaalt. Põhjus seisneb selles, et Eestis toimuvatel võistlustel, nende seas ka Eesti meistrivõistlustel, esindab Nabi Märjamaa maadlusklubi Juhan. Seetõttu on teda siinkandis juba aastaid peetud Raplamaa sportlaseks.
Küll aga sai neljapäevasele tunnustusõhtule kohale tulla meeste konkurentsis teise koha saanud jalgrattur Peeter Pruus. Tänavu sai ta Saksamaal toimunud mägirattamaratoni maailmameistrivõistlustel 15. koha. Lisaks noppis ta hulgaliselt esikohti kodukamaral. Raplamaa parima sportlase valimisel sai Pruus ka eelmisel aastal teise koha. Samuti Heiki Nabi järel. Nüüd ütles ta auhinda vastu võttes, et tuleb rohkem pingutada ja järgmisel aastal tahaks ta juba maakonna parim sportlane olla. Seekord sai meeste konkurentsis kolmanda koha orienteeruja Timmo Tammemäe.
Naiste seas sai Pärnati järel teise koha samuti orienteerumisega tegelev Mariann Sulg. Kolmas oli vibulaskja Bessi Kasak. Rapla maakonna parimaks võistkonnaks valiti AVIS Utilitas Rapla meeskond koosseisus Rasham Suarez, Jito Kok, Marek Ruut, Oliver Metsalu, Domen Bratoz, Thomas van der Mars, Gregor Ilves, Indrek Kajupank, Kristjan Voolaid, Martin Paasoja, Sven Kaldre ning treenerid Aivar Kuusmaa ja Toomas Annuk. Nemad võitsid tänavu kevadel Alexela korvpalli meistriliigas hõbemedalid. Teise koha sai võistkondade arvestuses Kohila VK/E-Service ning kolmas oli FCR Media/Rapla KK.
Parima treeneri valikul moodustasid esikolmiku Aivar Kuusmaa (korvpall), Raul Kivilo (vibusport) ja Peeter Vahtra (võrkpall). Rapla maakonna kõige sportlikumaks perekonnaks valiti perekond Düüna Raikküla lähistelt. Perekonda kuuluvad ema Margit ja tütred Anete, Aade ja Laura.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare