Karikavõistluste esimese finaalkohtumise võitis OSK

0

Rapla korvpallikool / foto: Siim Solman.

Esmaspäeval, 11. detsembril toimus Kristiine Pallimängude Majas naiste korvpalli karikavõistluste esimene finaalkohtumine, kus vastamisi läksid OSK ja Payless Rapla naiskonnad.

Esimene poolaeg oli Rapla jaoks raske ning visati vaid 16 punkti, kuid pead ei lastud norgu ning teisel poolajal visati juba hoopis enesekindlamalt 46 punkti. Sel korral aga siiski vastaseid enam kinni püüda ei suudetud ning esimese finaalmängu võitis OSK 88:62.
Sel hooajal on karikavõistluste finaalis kaks madalama divisjoni naiskonda, mis tähendab, et sel korral kumbki võistkond kolmepunktiviskeid ette visata ei saanud ja mäng algas seisult 0:0. Rapla algviisikus jooksid väljakule Karin Lipstuhl, Katarina Tamm, Kerli Haas, Kaia Milling ja Brit Aller. Esimesel veerandil ei tahtnud raplakate visked tabada ning vastastel õnnestus veerandaja jooksul kasvatada vahe 15 punktile (23:8). Ka teisel veerandajal oldi korvide saamisega raskustes ning poolajale mindi kaotusseisus 16:47.
Teist poolaega alustas Rapla märgatavalt enesekindlamalt, mis mõjutas selgelt ka vastaste mängu. Tänu korvi läinud kolmepunktivisetele ja teistele õnnestumistele teenis Rapla veerandajal 31 punkti! Samal ajal viskasid vastased vaid 17 punkti ning veerand lõppes vastaste vähenenud eduga 64:47. Viimasel ja otsustaval veerandil muutus mäng väga pingeliseks, sest mõlemad naiskonnad võitlesid võimalikult hea lõpptulemuse nimel. Viimasel veerandil Rapla naiskonnal aga kolmanda veerandi suurt skoori korrata ei õnnestunud ning mäng lõppes võõrustajate võiduga 88:62.
Payless Rapla resultatiivsemad olid Kaia Milling (13 p, 10 lp, 9 rs), Katarina Tamm (14 p, 6 lp) ja Kerli Haas (14 p). Karikavõistluste finaalis otsustatakse võitja kahe mängu kokkuvõttes. Teine finaalmäng on kolmapäeval, 20. detsembril Sadolini spordihoones.