9.4 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
ArvamusKolm meeldejäävat Raplamaa JK mängu lõppeval aastal

Kolm meeldejäävat Raplamaa JK mängu lõppeval aastal

Siim Jõgis

Tänase Raplamaa Sõnumite numbri vahelt leiab jalgpalli lisalehe, mille on kokku pannud Raplamaa jalgpallikool. Sealt saab põhjaliku ülevaate, mis seisus on meie maakonna jalgpall 2017. aastal.

Raplamaa JK esindusmeeskond tegi tänavu igati korraliku hooaja teise liiga lõuna/lääne piirkonnas, mis kohalikus jalgpallipüramiidis on tugevuselt neljas liigatase.
Järgmine samm sealt edasi oleks juba esiliiga B, mida Eesti jalgpalli liit peab siinses kontekstis juba tippliigaks. Nii kõrgele siiski veel jõutud ei ole. Raplamaa JK mängib kõigi eelduste kohaselt ka järgmisel aastal teises liigas, kuigi EJL veel liigade koosseise kinnitanud ei ole. Kõik, kes käisid lõppeval aastal Raplamaa JK kodumänge vaatamas, said kindlasti meeldejäävaid spordielamusi. Meeskond lõpetas hooaja tabeli keskel kaheksandal kohal. 26 vooruga koguti kümme võitu, neli viiki ja 12 kaotust. Täpsemalt saab selle kohta lugeda tänasest jalgpallilisast.
Ise püüdsin Raplamaa JK kodumänge jõuda vaatama nii palju kui võimalik. Eriti eredalt jäid meelde kolm kohtumist. Esimene neist oli Väikeste karikavõistluste raames Maardu Unitedi vastu. 2016. aastal oli Raplamaa JK selles sarjas jõudnud finaali ning seega tahtsin kindlasti näha ka uue hooaja avakohtumist. See toimus 22. märtsi õhtul Valtu kunstmuruväljakul. Külm õhtu oli. Kohe väga külm. Ometi tahtsin mängu lõpuni vaadata. Kui 90 minutit said mängitud, oli seis jätkuvalt 0:0. Kumbki meeskond polnud suutnud väravat lüüa. Tuli lisaaeg.
Läks mööda kõigest kolm minutit, kui Hendrik Väli eriti kaunis karistuslöök jõudis vastaste väravasse. Seisuga 1:0 see kohtumine lõppeski. Muide, samal õhtul toimus ka Saksamaa – Inglismaa vaheline maavõistlus, mille sakslased võitsid Lukas Podolski iluväravast. Aga Hendrik Väli tabamus avaldas ikkagi rohkem muljet.
Teise meeldejääva mängu pidas Raplamaa JK 21. juunil Rapla ühisgümnaasiumi staadionil, kui Tipneri karikavõistluste raames sõitis külla esiliiga meeskond Tartu JK Welco. Mäng oli pingeline ja võrdne. Oma võimalused avanesid mõlemal satsil. Kaheksa minutit enne lõppu tundus, et ka see kohtumine läheb lisaajale. Seis oli jätkuvalt 0:0, kuid 84. minutil tegid läbimurde tartlased. Peaga lõi värava Siim Valtna, mis tähendas, et see jäigi Raplamaa JK esimeseks ja viimaseks mänguks selle hooaja karikavõistlustel.
Kolmas meeldejääv mäng lõppenud hooajast oli erinevalt kahest esimesest väravaterohke. See toimus 30. augustil ning samuti RÜGi staadionil. Raplamaa JK võõrustas liiga liidrit FC Nõmme Unitedit, kes polnud sel aastal kaotanud veel ühtegi liigamängu. Nad tulid Raplasse ja lahkusid siit esimese kaotusega. Kodumeeskond võttis napi, ent veenva 5:4 võidu. Võitjate poolelt lõid väravad Raigo Noode, Alo Bärengrub, Oliver Andres ning kaks väravat Kristjan Nõulik. Hea meel oli näha mängijate siirast rõõmu, kui nad olid eeldatavasti selgelt tugevamast vastasest jagu saanud.
Muide, see jäigi FC Nõmme Unitedi ainsaks kaotuseks tänavusel liigahooajal.
Nüüd puhkab Eesti jalgpall talveund. Varsti tullakse sellest küll välja, sest ees ootab traditsiooniline aastalõputurniir. Sellest võtab osa ka Raplamaa JK esindus. Uus hooaeg hakkab koitma 2018. aasta esimestel kuudel. Raplamaa jalgpalli arengutega tasub end igal juhul kursis hoida. Kui te ise staadionile ei jõua, saate vähemalt mängude kokkuvõtteid lugeda Raplamaa Sõnumite spordikülgedelt.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare