-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSLiiva ja Männiku vahel avatakse uus rongipeatus

Liiva ja Männiku vahel avatakse uus rongipeatus

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Alates pühapäevast, 10. detsembrist hakkavad Rapla ja Tallinna vahel sõitvad rongid peatuma uues Valdeku peatuses. See asub Tallinna piiril Liiva ja Männiku peatuste vahel. Muudatus hakkab kehtima samal ajal uue Elroni põhisõiduplaaniga. Isegi uue peatuse lisandumisel hakkab edelasuunal rongide sõiduaeg lühenema.


Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Mariis Adamberg kinnitas, et tänu Tallinna-Rapla raudteelõigu renoveerimisele saab Elron edelasuunal edaspidi pakkuda keskmiselt seitse minutit kiiremaid sõiduaegu. “Kiirrongidega jõuab Raplasse umbes viiekümne minutiga ning ka tavarongide puhul jääb sõiduaeg enamasti alla tunni. Ka Pärnusse, Viljandisse ja Türile saab nüüdsest oluliselt kiiremini,” ütles Adamberg.
Valdeku peatus annab Adambergi sõnul Männiku elanikele täiendava võimaluse kiirelt ja mugavalt kesklinna sõita ning senistel rongireisijatel avaneb võimalus mugavalt edasi liikuda Nõmme ja Mustamäe suunal. Valdeku peatus hakkab olema Liiva ja Männiku peatuste vahel ning jääb edelasuunal viimaseks Tallinna linna sees olevaks peatuseks, mistõttu on I ja II tsooni piir edaspidi Valdekus ning Liiva peatus nihkub I tsooni. Oluline on see, et Valdeku peatuses hakkavad peatuma kõik tavarongid, kuid Viljandi ja Pärnu kiirrongid Valdekus ei peatu.
Uue sõiduplaani kohaselt hakkab argipäeviti Raplast Tallinnasse ning Tallinnast Raplasse sõitma mõlemal suunal 16 rongi. Uus sõiduplaan on leitav Elroni kodulehelt.
Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo ütles, et igal aastal on Elron sõiduplaani võimaluste piires tihendanud ja see on eesmärk ka edaspidi.
Lisaks edelasuunal tehtud muudatustele toob Elron liinile Tallinna-Narva ekspressrongi, mis tähendab, et juba üsna pea on võimalik Narva sõita senisest 25 minutit kiiremini. Teine oluline muudatus uues sõidugraafikus on Tartu-Valga liini sõiduplaani tihenemine.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare