-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRaplamaa talitust asub juhtima Andrus Saare

Raplamaa talitust asub juhtima Andrus Saare

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Neljapäeval, 28. detsembril kinnitati ametisse 14 regionaalhalduse osakonna maakondliku talituse juhti. Rapla maakonnas asub kohalikku talitust juhtima Isamaa ja Res Publica liidu liige Andrus Saare.
Ta on varasemalt töötanud Kohila vallavanemana, olnud Riigikogu liige ja siiani töötab Keskkonnaministeeriumis ministri nõunikuna. Regionaalhalduse osakond ja selle talitused alustavad tööd 2. jaanuaril 2018.
Alates 2018. aasta 1. jaanuarist sulgevad oma uksed kõik maavalitsused üle Eesti. Nende ülesanded jagatakse ära riigiasutuste ja omavalitsuste vahel. Osa maavalitsuste ülesandeid võtab üle rahandusministeeriumisse loodav osakond, mille talitused hakkavad paiknema igas maakonnas. “Regionaalhalduse osakonna talituste tööd hakkavad eest vedama talituste juhid. Nende leidmiseks korraldasime avaliku konkursi ning kui võtta arvesse kõik talitused, siis juhikandidaate oli kokku lausa 268. Usun, et leidsime talitustele tugevad juhid ning uuest aastast saavad need tõrgeteta tööle asuda,” ütles riigihalduse minister Jaak Aab. Raplas kandideeris talituse juhi kohale 12 inimest.
Regionaalhalduse osakonna maakondlikes talitustes hakkavad sõltuvalt maakonnast töötama 3–7 töötajat. Rapla maakonnas hakkab lisaks Saarele tööle kaks planeeringute peaspetsialisti. Rahandusministeeriumi uue regionaalhalduse osakonna juhataja on Väino Tõemets. Kokku alustab osakonna koosseisus uuest aastast tööd 67 inimest (võrdluseks: maavalitsustes oli 1.01.2017 seisuga kokku 477 töötajat).

Uue loodava osakonna põhiülesanneteks on:Kohalike omavalitsuste nõustamine;
Haldus- ja asustusüksuse piiride muutmise korraldamine;
Arvamuste andmine maakonda puudutavates valdkondlikes poliitikates, regionaalpoliitika kavandamisel ja väljatöötamises osalemine;
Maakonnaplaneeringute ja riigi eriplaneeringute koostamise korraldamine;
Järelevalve teostamine kohalike omavalitsuste planeeringute üle ja kohalike omavalitsuste nõustamine planeeringute küsimustes;
Riigi teenuste osutamise koordineerimine maakonnas;
Järelevalve tegemine kohalike omavalitsuste üle vara tagastamise ja kompenseerimise valdkonnas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare