13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSMärjamaa kinos vaadatakse enim välismaiseid lastefilme ja kodumaiseid mängufilme

Märjamaa kinos vaadatakse enim välismaiseid lastefilme ja kodumaiseid mängufilme

Stina Andok / foto: Siim Solman.

Uue aasta alguses teeb Märjamaa kino Helk möödunud aasta kinokülastustest kokkuvõtteid, millest selgub, millised olid vaadatumad filmid, kui palju oli seansse ning milline oli saadud kassatulu.

  1. aastal oli Märjamaa kinos Helk kokku 893 filmiseanssi, mille käigus näidati 279 erinevat filmi. Ära jäi ehk ühegi külastajata oli 58 seanssi. Möödunud aastal müüdi kokku 16 421 piletit ja kassanumbriks jäi 57 129 eurot. Võrdluseks, 2016. aastal toimus kokku 720 seanssi, mille käigus näidati 285 filmi. Ära jäi 82 seanssi, müüdi 15 077 piletit ja kassat teeniti 51 565,50 eurot.
    Statistika näitab, et aastaga on suurenenud nii filmiseansside kui ka kinokülastajate arv ning teenitud tulu, kuid vähenenud on näidatud filmide hulk ja ka ära jäänud seansside arv.
    Igal aastal tehakse ka kokkuvõte sellest, millised filmid olid kõige vaadatumad. Tulemuseks on tabel, kuhu sätitakse seansid, mida külastas 100 või enam inimest. 2017. aasta populaarsemaid kinoseansse kokku võtvas tabelis on nelikümmend kaheksa filmi. Enamik tabelis olevatest filmidest on lastele suunatud, kuid nimekirjas on ka kuus Eesti filmi.
  2. aasta populaarsemate filmide nimistut kroonib USAs toodetud 3D lastefilm „Mina, supervaras – 3“, mida näidati kokku 11 korral ja seda käis vaatamas 884 inimest ning see teenis kinole 2552 eurot. Teisele ja kolmandale kohale jäid vaatajate arvu poolest kaks kodumaist mängufilmi. 858 inimesega jäi tabelis teisele kohale „Sangarid“, mida näidati kokku 17 korral ja kassa oli 3139 eurot, ning kolmandale kohale jäi „Svingerid“, mida näidati 11 korral ja kassa oli 2636 eurot.
  3. aastal võidutsesid populaarsemate filmide seas samuti kodumaised mängufilmid ja välismaised lastefilmid, kuid võitjaks osutus siiski Eesti komöödiafilm „Klassikokkutulek“, mis purustas omajagu rekordeid ning tõi saalid rahvast täis suisa 19 seansi jagu. Kokku käis „Klassikokkutulekut“ Märjamaa kinos vaatamas 1930 inimest ning kassasse tuli 7160 eurot. Vaadatumatest filmidest teisele kohale jäi 2016. aastal USA 3D joonisfilm „Jääaeg 5: kokkupõrge“, mida näidati 13 korral 1025 inimesele ja millega teeniti 2991,5 eurot. Kolmandaks jäi toona järjekordne USA päritolu 3D joonisfilm „Lemmikloomade salajane elu“, mida näidati 9 korral kokku 722 inimesele ja mis teenis 2012,5 eurot tulu.
    Üle 40-aastase staažiga legendaarne kinomehaanik Hans Veimann, kes näeb peaaegu iga külastajat, kinnitab statistilisi numbreid ning ütleb, et huvi kino vastu on inimestel aastatega tõusnud. Mehe sõnul on näha, et inimesi huvitavad enim just lastefilmid, eriti aga just 3D lastefilmid, kuid vaatamas käiakse usinasti ka kodumaise päritoluga mängufilme. Arvestades 2016. aastal linastunud „Klassikokkutuleku“ tohutut edu, on Veimann planeerinud filmi järjele, mis peaks sel aastal linastuma, juba 15 seanssi. Enamasti nii palju ühele filmile ennatlikult ei planeerita ekraaniaega, kuid kinomehaaniku sõnul lähtutakse filmide seansiarvu paika pannes inimeste huvist.
    Veimann tõdeb, et vaatamata aastatepikkusele aktiivsele tegutsemisele, leidub veel maakonnas inimesi, kes ei tea, et Märjamaal on niivõrd heatasemeline kino ning ilmselt seetõttu ei ole külastajate täielik potentsiaal veel saavutatud.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare