0.5 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSMärjamaa volikogu ei otsustanud veel ühistranspordikeskusega liitumist

Märjamaa volikogu ei otsustanud veel ühistranspordikeskusega liitumist

Stina Andok

Seoses muudatustega ühistranspordi korralduses tuleb vallavolikogudel otsustada, kas ja millise ühistranspordikeskusega liituda. 16. jaanuaril arutas seda Märjamaa volikogu, kuid otsust hääletusele veel ei pandud.

Märjamaa volikogu arutas Harjumaa Ühistranspordikeskusega liitumist üle tunni aja ja volikogu liikmete küsimustele vastas ühistranspordikeskuse tegevdirektor Vello Jõgisoo. Lõplik selgus jäi sellegipoolest saamata ja otsus tegemata. Selle asemel suunati teema uuesti volikogu majandus- ja eelarvekomisjoni menetlemiseks.
Märjamaa abivallavanema Triin Matsalu sõnul oli tegemist esimese arutamisvooruga, millest jäi õhku veel küsimusi, muuhulgas ka see, millist kasu võiks vald ühistranspordikeskusega liitumisest saada. Seetõttu jäi majandus- ja eelarvekomisjoni ülesandeks nende küsimustega tegeleda.

Tuleb e-hääletus

Märjamaa vallavolikogu majandus- ja eelarvekomisjoni esimees Urmas Kristal ütles, et istungil jäi hääletamine ära, kuna volikogu liikmed küsisid enne otsuse langetamist võrreldavaid andmeid. Kristal kinnitas teisipäeval telefoni teel, et vallavanem Villu Karu saadab lisamaterjalid vallavolikogu liikmetele tutvumiseks veel samal päeval ning reedel toimub e-hääletus. Kristal oli optimistlik ja arvas, et 29. jaanuariks on otsus tehtud.
Märjamaa vallavanema Villu Karu sõnul toimus esmaspäeva õhtul koalitsiooni koosolek, mille käigus jõuti ühisele arusaamisele, et tark oleks ühistranspordikeskusega liitumine ära teha. Miks eelmise nädala volikoguistungil otsus tegemata jäi, on Karu sõnul seotud sellega, et volikogu liikmed võib-olla ei taju kõiki nüansse. Karu selgitas, et riigilt on üle antud ülesanne, mille korraldamiseks on soovituslik liituda ühistranspordikeskusega. Selles suunas on liigutud juba eelmisest kevadest saati.
„Õpilasliinide korraldamise pealt oleks kokkuhoid, kui see anda ühistranspordikeskusele korraldada. See on ka argument, aga volikogu ei näinud kasu kohe. Arutasime nullist kõik läbi. Mitteliitumine ei ole parem,“ ütles Karu. Vallavanem kinnitas, et edastab volikogu liikmetele selle teema kohta seletuskirja ning reedel on planeeritud läbi viia e-hääletus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare