-0.1 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSRaplamaal juhtus lühikese vahega kaks liiklusõnnetust, millest üks lõppes surmaga

Raplamaal juhtus lühikese vahega kaks liiklusõnnetust, millest üks lõppes surmaga

Stina Andok / foto: Siim Solman

24. jaanuaril halvenesid liiklusolud, sadas jäidet, teed olid äärmiselt libedad ja lühikese vahega toimus Raplamaal kaks liiklusõnnetust, millest üks lõppes autojuhi surmaga.
Esimene liiklusõnnetus toimus umbes kella viie paiku õhtul Juuru lähistel, kus sõiduauto Volkswagen Golf kaotas libeda tõttu juhitavuse ja paiskus teelt välja vastu puud. Teelt välja sõitnud autole sõitis omakorda külje pealt sisse sõiduauto BMW. Selles õnnetuses keegi kannatada ei saanud.
Mõned tunnid hiljem, kell 20.04 sai häirekeskus teate, et Kehtna vallas Aleti-Järvakandi tee teisel kilomeetril on teelt välja sõitnud sõiduauto Jeep. Politsei- ja Piirivalveamet vahendab pressiteates, et esialgsetel andmetel sõitis sõiduauto juht Järvakandist Eidapere poole ning kaotas sirgel teel sõiduki üle kontrolli, mistõttu kaldus seni teadmata põhjusel paremale poole teelt välja ja rullus üle katuse. Autot juhtinud 37-aastane mees paiskus avarii käigus autost välja ning hukkus sündmuskohal.
Politsei selgitas, et juht viibis autos üksinda ega olnud turvavööga nõuetekohaselt kinnitatud. Mehel oli olemas vastava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigus ja tema sõiduki rehvid vastasid nõuetele. Sündmuskohal töötanud politseinike sõnul olid teeolud sündmuskohal lumised. Mehe täpne surma põhjus ja terviseseisund ilmneb kohtuarstlikul lahangul.
Rapla politseijaoskonna välijuht Veigo Vilbas avaldab kaastunnet hukkunu lähedastele. „Praegusel aastaajal, mil tee- ja ilmastikuolud on pidevas muutuses, tuleb vältida suuri kiiruseid ning tarbetuid manöövreid. Lubatud maksimaalne piirkiirus on võimalus, kuid mitte kohustus. Iga juht peab oma sõiduoskusi adekvaatselt hindama ning keerulistes ilmastikutingimustes ka vastava sõidukiiruse valima,“ lisas Vilbas.
Liiklusõnnetuse asjaolude väljaselgitamiseks alustatakse kriminaalmenetlust, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare