11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRahvamajade ühing tunnustas Kohila kultuuritöötajaid

Rahvamajade ühing tunnustas Kohila kultuuritöötajaid

Helerin Väronen / foto: Siim Solman.

24. jaanuaril toimus Vändra kultuurimajas kolmas üleriigiline Eesti Rahvamajade Ühingu tunnustusüritus Kaheksakand 2017, kus tunnustuse pälvinute seas oli ka kolm Kohila valla kultuuritöötajat.

Kõige kõrgema tunnustuse pälvis Anneliis Kõiv, kes valiti aasta tegijaks 2017. See tiitel omistatakse isikule/organisatsioonile, kes tegutseb aktiivselt kultuurivaldkonnas ja annab oma panuse Eesti rahvamajade hüvanguks. Tiitli pälvis Kõiv kõigi oma ettevõtmiste eest, mida on väga palju. Ta on korraldanud kontserte, jututubasid, laagreid ja palju muud, mis alati ei paistagi lavalt välja. Tema oskuseks on märgata noori ja uusi tulijaid, liita inimesi ja anda neile võimalus arenemiseks.
“Olen pälvinud aasta tegija tiitli ning tänulik, et mind on hetkeks rambivalgusesse seatud. Toon siingi nagu ka oma tänukõnes välja, et üksi ei saavuta me midagi. Eriti sündmuskorralduses… Meie taga on alati meeskond, kes inspireerib, kannustab, panustab, rõõmustab, vihastab, ülendab… ja mina olen tänulik. Oma mängurahvale, oma lauljatele, vabatahtlikele, koostööpartneritele… oma mehele, oma perele. Nemad on olnud ka mu piksevardaks, kuhu suurema sündmuse ettevalmistamise käigus paar põmakat ikka sisse virutan. Piinlik on, aga nad saavad lõpuks aru. Või vähemalt annavad andeks, kui palun,” rääkis Anneliis Kõiv.
“Eelneval aastal olen rõõmus kõigi toimunud kontsertide üle, mida ühiselt ette valmistasime ja mis tõid osalema täissaalid. Olen uhke oma mängurahva üle, kes “Mäng on väikese inimese töö” projektis kaasa löövad. Olen õnnelik, et valmis minu esimene luulekogu, mis nüüd varsti trükki läheb, et mu vahetekstid jõudsid kõigi Eesti kontserdimajade lavale… jne.
Olen õnnelik, et mind on mu tegudele alati inspireerinud inimesed. Väikesed ja suured. Koos ja eraldi, aga pigem ikka koos.”
Kohila vallast pälvisid tunnustuse ka Kohila raamatukogu ja pearaamatukoguhoidja Tiiu Talu kui head koostööpartnerid, kes toetavad ERMÜ eesmärkide saavutamist. Kokku tunnustati nelja koostööpartnerit. Kohila raamatukogu puhul toodi välja selle erilisus ka kultuurikandjana, kuna seal toimub palju erinevaid üritusi ja näitusi.
Tiiu Talu ütles, et Kohila raamatukogule oli see üllatus ja suur tunnustus, et neid oli kutsutud Eesti Rahvamajade Ühingu tänuüritusele. “Eestis on palju aktiivseid inimesi ja meie nende seas. Hea soe tunne on, et meie tegemisi märgatakse,” sõnas Talu.
Pikaaegse töö ja panuse eest kultuuriellu oli üheks kaheksast nominendist Hageri muuseumi juhataja Virve Õunapuu. Tunnustuse pälvis ta aastatepikkuse ja tubli rahvuskultuuri propageerimise eest Kohila vallas ja kogu Hageri kihelkonnas. Samuti peetakse legendaarseks tema suurepärast lugude jutustamise oskust. Virve Õunapuu sõnas nominendiks olemise kohta, et on tore, kui tema tegevust märgatakse.
Tunnustusi jagati viies kategoorias: aasta koostööpartner 2017, noor tegija 2017, aasta tegija 2017, aasta tegu 2017 ja elutööpreemia “Kaheksakand 2017”. Kohale oli tulnud ligemale 140 Eesti kultuurikorraldajat. Nominente oli esitatud 30. Laureaadid valis ja nimetas ERMÜ maakondade esindajatest koosnev esinduskogu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare