11.6 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSDominique Hawkins toob Raplasse Kentucky hõngu

Dominique Hawkins toob Raplasse Kentucky hõngu

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Laupäevases võõrsilmängus BC Valga-Valka/Maks&Mooritsa vastu said Avis Utilitas Rapla fännid esimest korda heita pilgu peale meeskonna värskeimale täiendusele Dominique Hawkinsile. Esialgu on mängujuht Raplas küll kahenädalasel katseajal, mis saab läbi järgmise nädala keskel.

Avis Utilitas Rapla manager Jaak Karp ütles, et otsus tema jätkamise osas langetatakse kolmapäeval, 17. jaanuaril.
Küll aga näitas Hawkins end esimeses kohtumises väga heast küljest. 25 punktiga kerkis ta terve kohtumise kõige resultatiivsemaks mängijaks. Sadolini spordihoone kodupubliku ette astub ta esmakordselt täna, 10. jaanuaril, kui Avis Utilitas Rapla võõrustab Balti liigas Jurmala meeskonda.
Dominique Hawkins on pärit Ameerika Ühendriikidest Kentucky osariigist. Ülikoolikorvpalli mängis ta oma koduosariigis Kentucky Wildcats’i eest. Seejärel jätkas ta karjääri Taanis, kus mängis Horsen IC eest, mängides viies mängus keskmiselt 16,8 minutit ning kogudes seitse punkti. Nüüd on ta Raplas ning ise ütles ta, et tunneb end siin mugavamalt kui Taanis.

Oled Raplas viibinud mõned päevad ja osalenud ka esimeses mängus. Mis su muljed on?
Tean, et Rapla on väike ja rahulik linn. Mulle väga meeldib siin. Olen pärit suurest perest. Mul on üheksa õde-venda. Minu jaoks on eriline, et saan rahulikult olla, kodus mul seda võimalust ei olnud. Linn ja siinne keskkond mulle igal juhul meeldivad. Näen, et inimesed jalutavad ringi rõõmsalt.

Miks otsustasid sa tulla just siia Raplasse korvpalli mängima?
Nägin, et see on suurepärane võimalus. Manager rääkis, et nad otsivad mängujuhti. Tundsin, et oskan seda rolli hästi täita ning viia meeskonda rünnakule.

Laupäeval mängisid oma esimese kohtumise Avis Utilitas Rapla särgis BC Valga-Valka/Maks&Mooritsa vastu. Kas Eesti liiga tase oli selline, mida ootasid?
Mängutase oli tegelikult isegi parem, kui oodata oskasin. Varem mängisin Taanis ja seal oli ka tase kõrge, aga mitte päris see. Siin on näha, et kõik mängijad meie meeskonnas oskavad tõesti mängida. Mis puudutab mängijate oskusi, avaldas see igal juhul muljet. Hea on mängida tugevate vastastega, sest see muudab ka mind paremaks.

Mida sa olid Eesti kohta kuulnud enne siiatulekut?
Kui aus olla, siis ei olnud ma varem Eesti kohta midagi kuulnud.

Kus sa USA-s üles kasvasid?
Kentucky osariigi väikeses linnas nimega Richmond. Seal alustasin viieaastaselt korvpalliga. Kõik minu pereliikmed armastasid sporti. Olin oma õdedest ja vendadest esimene, kes pääses ülikooli korvpalli mängima. Olen neist kõige vanem ja püüan olla eeskujuks. Tean, et nad tahavad minu jälgedes käia.

Kas ootad oma õdesid ja vendasid mõnda oma mängu Raplasse vaatama?
See oleks suurepärane, aga ma tean, et nad keskenduvad kooliõpingutele. Ema käib tööl ning neil oleks keeruline võtta puhkust ja sõita siia mängu vaatama.

Miks sa hakkasid mängima just korvpalli?
Korvpall oli minu esimene armastus. Professionaalseks mängijaks sirgumine oli üks minu unistusi. Lähedased ütlesid, et tegelikult peaks ma mängima Ameerika jalgpalli, aga minu süda kuulus korvpallile.

Aga sa oled kõrgel tasemel ka Ameerika jalgpalli mänginud.
Jah, olen küll. Osalesin NFL-i meeskonna Philadelphia Eagles treeningul. See oli suurepärane kogemus. Huvitav oli ka, sest ma ei olnud enne seda Ameerika jalgpalli mänginud viis aastat. Treeninud muidugi olin. Aga sel hetkel otsustasin, et Ameerika jalgpall ei ole minu jaoks. Aga korvpall on. Olen mitmete NBA meeskondadega ka koos trenni teinud – Los Angeles Lakers, Utah Jazz, Philadelphia 76ers ja Chicago Bulls.

Kujutan ette, et need olid samuti suurepärased kogemused.
Jah, lausa ülevoolavalt suurepärased, kui aus olla. Olen pärit väikesest linnast Kentuckys, mis sarnaneb Raplaga. Seal hakkasin unistama NBA-st ning ma tunnen, et elan jätkuvalt oma unistustes, sest ma mängin korvpalli professionaalsel tasemel.

Kas NBA unistus on jätkuvalt elus?
Kindlasti on, aga ma olen rahul kõigega, kuhu iganes Jeesus mind juhatab.

Kui tähtis on sinu elus usk?
Väga tähtis. Olen pühendunud kristlane nagu terve minu perekond. Minu ema ja vanaema õpetasid mind Jumalasse uskuma. Kui sa usud Jumalasse ja järgid piiblit, siis see on õige tee õnnestunud ja eduka elu elamiseks.

Kas sa loed piiblit iga päev?
Püüan küll iga päev lugeda, jah. See aitab mind hoida õigel rajal, mida pean kristlasena tegema.

Kas sa kõneled veel mingeid keeli peale inglise keele?
Tegelikult mitte. Kuus aastat tagasi õppisin natuke hispaania keelt. Suurt midagi ei mäleta.

Aga eesti keel? Kas sa loodad mõningaid fraase õppida?
Kuulsin, et see on õppimiseks väga raske keel. Aga mõned sõnad tahaks küll selgeks saada.

Mis on su lemmik NBA meeskond?
Kentucky’s ühtegi NBA meeskonda ei ole, aga mulle on alati Kobe Bryant meeldinud ja seega olin LA Lakersi fänn. Nüüd jälgin rohkem LeBron James’i tegemisi ja olen Cleveland Cavaliersi fänn.

Kui keeruline on liituda uue meeskonnaga keset hooaega?
Sõltub olukorrast. Siiatulek ei olnud keeruline, sest mulle selgitati kohe lahti, mis minu ülesanded väljakul on ja liikumistega sain ka treeningul hakkama. Kui ma Taani mängima läksin, oli olukord palju keerulisem. Seal pidin ise mõistatama, mis positsioonil mängima pean ja mida minult oodatakse. Mulle endale tundub, et siia sobin paremini.

Kui keeruline oli üleminek Ameerika Ühendriikidest Euroopasse, kui sa Taanis mängimist alustasid?
Oli küll keeruline, sest ma ei olnud oma perest kunagi nii pikalt eemal olnud. Nad olid alati minu kõrval ja järsku olin täiesti uues keskkonnas.

Kui palju teeb see kohanemise lihtsamaks, et Avis Utilitas Raplas on juba kaks ameeriklast – Devonte Upson ja Nolan Cressler?
Palju lihtsamaks. Nad näitasid mulle, kus saab söömas ja väljas käia. See muudab kohanemise kindlasti kiiremaks ja siis saan teiste mängijatega ka paremini tuttavaks. Hea on ka see, et kõik räägivad korralikus inglise keeles ja see on minu jaoks väga mugav.

Kui palju ootad juba oma esimest kodumängu kolmapäeval?
Väga ootan. Tavaliselt mängin kodupubliku ees paremini, sest nad loovad saali energia, mida mängijad kasutada saavad. Meie välismängul Valgas oli ka päris mitu fänni, kes kohale tulid. Fännide loodud energia toel suudan mängida palju paremini.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare