-2.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSEeltööd jalgpallistaadioni rajamiseks on alanud

Eeltööd jalgpallistaadioni rajamiseks on alanud

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Rapla ühisgümnaasiumi juures on alanud eeltööd kunstmurukattega jalgpallistaadioni rajamiseks. Hetkel on käsil kooli lähedal asuva künka teisaldamine.

Hanke võitis Multivan Grupp OÜ ning tööde kõige viimaseks tähtajaks on seatud 30. märts. Rapla abivallavanem Meelis Mägi usub, et tööd saavad valmis tunduvalt varem. Arvestades ilma, on plats üsna porine ning nii vald kui ka kohalikud elanikud on huvitatud tööde võimalikult kiirest teostamisest. Abivallavanem loodab, et juba veebruaris saab küngas teisaldatud.
Ühisgümnaasiumi juurest veetakse pinnas lähedal asuvale jõeäärsele valla kinnistule vahetult enne Kevade tänava silda. Keskkonnaametilt on selleks luba taotletud.
Eeltöödele järgneb kevadel väljakuulutatav hange esimese etapi teostamiseks. Mägi tõdes, et projekt on läinud väga suureks ning hõlmab ka kergliiklusteid, parklat ning tribüüne. Esimese etapi raames loodetakse aga rajada väljaku drenaaž, väljak, valgustus ning aed.
Valla eelarves on jalgpallistaadioni rajamise maksumuseks hinnatud 350 000 eurot. Sellest 100 000 eurot peaks tulema Eesti Jalgpalli Liidult. Nimelt andsid nad 2016. aastal kirjaliku lubaduse staadioni rajamist toetada. Mägi ütles, et tegeleb hetkel kontrollimisega, kas lubadus on jõus.
Samas on Mägi täna veidi kahtlev, kas planeeritud summaga on võimalik jalgpallistaadionit rajada. Tõenäoliselt läheb see abivallavanema sõnul kallimaks.
Olenevalt sellest, milliseks kujuneb hind hanke käigus, tehakse otsus, millal väljakut reaalselt rajama asutakse. Mägi selgitas, et valla investeeringuid vajavaid objekte on palju ning juhul, kui staadioni rajamine läheb väga kulukaks, võib see lihtsalt teistest objektidest tahapoole lükkuda.
Esialgse plaani kohaselt loodeti esimese etapiga selle aasta lõpuks valmis saada. Täna Mägi enam nii optimistlik ei ole ning ütleb, et kõik sõltub staadioni maksumusest.
Kui jalgpallistaadion kord aga valmis peaks saama, saaksid seda kasutada ka lähedal asuvate koolide õpilased. On räägitud, et Rapla ühisgümnaasiumi kehalise kasvatuse tunnid võiksid just seal toimuda. Ka riigigümnaasium hakkab tõenäoliselt ühisgümnaasiumi sporditaristut kasutama ning saaks seeläbi ka jalgpallistaadionil sportida.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare