Hageri muuseum soovib tööle võtta infojuhi-pedagoogi

0
hageri muuseum
Foto: Siim Solman

Helerin Väronen

Seoses struktuurimuudatustega otsib Hageri muuseum oma kollektiivi infojuhti-pedagoogi. Kohila kultuurinõuniku Sigrid Põllu sõnade järgi on käesolev struktuurimuutus seotud vaid Hageri muuseumiga ega puuduta sihtasutust Juuru ja Hageri Kihelkonna Muuseumid.

Senine Hageri muuseumi juhataja Virve Õunapuu kinnitas, et jääb Hageri muuseumiga seotuks ning infojuhi-pedagoogi koht tuleb varahoidja koha arvelt, kelle ülesanded jaotatakse ümber. Ta lisas, et kuna poole koormusega infojuhi kohale ei õnnestunud kedagi leida, on nüüd kokku liidetud kaks tibatillukest kohakest. See tähendab, et infojuhi ja muuseumipedagoogi koormus on kokku 0,8.
Kultuurinõunik Sigrid Põld sõnas, et selline struktuurimuutus on tehtud selleks, et pakkuda rohkem õpitubasid lastele ja et muuseumiinfo oleks kättesaadav ka internetis ning saaks arendada kodulehekülge.
Hageri muuseumi infojuhi-pedagoogi tööülesanneteks saavad olemas välis- ja sisekommunikatsiooni korraldamine, muuseumi artiklite, toimetiste ja uurimistööde toimetamine ja väljaandmise tagamine, kodulehe haldamine, muuseumiprogrammide väljatöötamine ja läbiviimine, klienditeenindamine ja töö kogudega.
Paratamatult tekib küsimus, mis saab edasi nii Hageri muuseumist kui ka Juuru ja Kohila valla asutatud sihtasutusest Juuru ja Hageri Kihelkonna Muuseumid, kuna üht asutajaliiget, Juuru valda, enam ei eksisteeri. Praegu on teada, et vähemalt selleks aastaks on riik sihtasutusele raha eraldanud, nii et tegevust saadakse jätkata. Rapla valla Juuru piirkonnajuht Aili Normak sõnas, et sihtasutus toimib edasi, lihtsalt tuleb läbi arutada, kuidas juriidiliselt hakkab asi välja nägema.