11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKohila keskele kerkib uus kortermaja

Kohila keskele kerkib uus kortermaja

Helerin Väronen / foto: Siim Solman.

Kohila keskele kerkib uus kortermaja, mis on nüüdseks jõudnud katuse peale saada. Planeeringu järgi tuleb hoonesse 11 korterit, mis on juba ka müügis.
Enne majanduslangust tehtud projektis oli Vabaduse tn 16 kinnistule planeeritud suurem kaubanduskeskus. Sellest plaanist on nii suures mahus loobutud, vallale kuulunud maa arvestati projektist välja ja seetõttu tuleb hoone mahult väiksem ning kaubanduspinda on samuti vähem.
Nii tellija kui ka peatöövõtja on Vabaduse tänava kortermajal Starelement OÜ. Omanikujärelevalvet teostab AP Rete OÜ. Tänapäeva linnaehituse juures on üks olulisemaid küsimusi, kuidas on lahendatud parkimine. Kohilas on see tehtud nii, et osa parkimisalast läheb maja alla ja osa on krundil. Valla arhitekt Rein Ailt sõnas, et projektikohaselt oli määratud igale korterile poolteist parkimiskohta.
Korterid on erineva suurusega, 2-3-toalised. Ühe veel müügis oleva kahetoalise korteri suurus on näites 66,4 ruutmeetrit. Kinnisvara müügikuulutuse põhjal peaks korterid valmis olema selle aasta maikuuks.
Kohila vallavanem Heiki Hepner sõnas, et munitsipaalpinnaga nende korterite näol tegu ei ole. Ja ta pole ka kindel, kas vald just peabki munitsipaaleluruumide ehitamisega tegelema. Kuid samas ei tohi tema arvates vald uute kortermajade ehitamisele teha takistusi ega kitsendusi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare