3.8 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSLäheb 36. aasta

Läheb 36. aasta

Tiiu Luht  / foto: Arvo Kuldkepp.

Pikka aega koondise juhatuses tegutsenud Leili Kaasi ülevaadet 2017. aasta tegevusest koguneti kuulama Valtu seltsimajja. Rapla koondis on traditsiooni hoidnud: iga aasta tullakse kokku jaanuarikuu esimeses pooles. 30. aastapäev peeti Raplas Vesiroosi gümnaasiumis, 35. aastapäev Alus, seekord Valtus on siis 36. aastapäev.
Koondist juhib 11-liikmeline juhatus, info tegevusest peaks jõudma igaüheni kohapealsete esindajate kaudu. Ants Lindre edastab olnud ja tulekul üritusi interneti kaudu ning suhtleb vallavalitsustega. Rapla spordiliiduga peab sidet selle volikogu juht Aivo Sildvee. Sekretäritöö on enda kanda võtnud Ene Sulg, muud kirjatööd Eha Tolm. Kalju Kalda korraldab spordiüritusi Valtu spordimajas ja transpordi võistlustele. Sirje Viisut hoiab korras raamatupidamise, Liia Tartov jälgib võistkondade komplekteerimist. Vigalas tegutseb Aarne Maiste, Kohilas Aavo Kergand.
Juhatuse koosseis on püsinud stabiilsena, aeg-ajalt on tehtud siiski ka muudatusi. “Näiteks ei taha võrkpall meil kuidagi edeneda ja seega kutsusime juhatusse Maldur Roki,” ütles Leili Kaas. Tema kaudu on lootus veteranide võrkpallielule taas hing sisse puhuda.
Rahvusvahelisele areenile pääsesid veteransportlased juba 1990. aastal – Budapesti EM-ile. Raplast kergejõustiklased Rein Priks, Asta Satsi, Leili Kaas. Saadi ka esimesed medalid. Asta ja Leili jäid rahvusvahelisteks sportlasteks rohkem kui paarikümneks aastaks. Hiljem tegijate nimekiri täienes: Aavo Kergand, Mati Tiidre, jõutõstjad Mihkel Laurits, Heino Maiste, edukad on olnud orienteerujad Ene Sulg, Tiina Talisoo, lauatennisemängijad Aili Kuldkepp, Malle Miilmann, korvpallur Tiiu Kosk. ESVL tunnustas medalivõitjaid aasta lõpul mälestusplaadiga, aasta kokkuvõtete tegemisel saavad autasu ainult kuldmedali võitjad.
Meie hindame oma koondise liikmeid ka selle järgi, kuidas nad on osa võtnud kohalikest võistlustest, olnud aktiivsed maakonna tasandil, esinenud rahvusvahelistel võistlustel, kuigi pole medalit võitnud.
Leili Kaas kiidab seenior­sportlasi, kes panevad kokku oma võistkonna, treenivad, lähevad võistlema ja võidavad. “See on meie lauamängude mitmevõistluse võistkond: Valter Viisut, Tarmo Lukk, Ülle Laasner, Talvi Ainsar, Jaan Sulg, Enn Viitkar,” ütles Leili Kaas ja soovitas teistel neist eeskuju võtta.
Rapla koondise 2018. aasta suvespordipäev on 21. juulil Kohilas. Muu kõrval plaanitakse teha ka võrkpalli MV, mis oleks ühtlasi ettevalmistus ESV seeniorspordi 51. mängudele 4. ja 5. augustil Kuressaares. Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva auks kutsutakse inimesi liikuma, vähemalt 100 päeva aastas. Autasuks erimedal. Olgem valmis osalema!

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare