-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 19 märts 2024
RSRajaleidja keskus tunnustas paremaid karjäärist kirjutajaid

Rajaleidja keskus tunnustas paremaid karjäärist kirjutajaid

Helerin Väronen / foto: Helerin Väronen.

Raplamaa Rajaleidja keskus korraldas novembris Raplamaa koolide 1.-6. klasside õpilastele karjääriteemalise jutuvõistluse. 9. jaanuaril tunnustati riigimaja talveaias tublimaid kirjutajaid.
Võistluse eesmärk oli innustada maakonna kahe noorema kooliastme õpilasi mõtlema oma tulevikule ja erinevaid ameteid tundma õppida. Lugudes hinnati teemakohasust, ladusust, loovust ja loomingulisust.
Rajaleidja juht Ruth Lippus nimetas oma tervituskõnes lapsi sõpradeks ja küsis siis, milline on hea sõber. Sel teemal mõttelõnga edasi kerides jõuti tõdemuseni, et raamat on hea sõber ideede kogumiseks ja paber ning pliiats saavad olla ka lapse sõbrad. Tänuõhtule olidki kutsutud need lapsed, kes paberi ja pliiatsiga eriti head sõbrad on.
Enne tänusõnu lugesid Krista Oleski näiteringi õpilased iga parema kirjutaja kirjatüki ette. Kõige põhjalikuma ülevaate ametist oli teinud Kuldar Kaugemaa (Märjamaa gümnaasium), kes kirjutas oma ema tööst farmatseudina. Greta Kallau (Märjamaa) ei olnud osanud nimetada üht kindlat ametit, kuid oskas öelda, miks talle mingi kindel amet meeldib. Meribel Maidla (RÜG) näitas oma kirjatööga välja suurt hoolivust loomade suhtes. Johanna Karilaid (Kehtna PK) sooviks aga oma tööelu siduda inimeste aitamisega ja saada kirurgiks. Marten Jässi (Märjamaa) soov on saada jalgpalluriks ja mängida Eesti eest.
Töötukassa premeeris omalt poolt samuti kolme õpilast. Esimeses kooliastmes sai selle tunnustuse Henry Põhjakas, kes kirjutas oma vanavanaema ametist kaitseväe objektil. Markus Vahel (Märjamaa) loodab oma elu siduda loodusega. Ruby Protsin (Märjamaa) on oma erialavaliku teinud kirjuks – loomaarst, detektiiv, kunstnik, veeakrobaat ja kaskadöör.
Teise kooliastme paremate kirjutajate tunnustamisel alustas Johanna Buht (Märjamaa), kes soovib saada kombaineriks. Pole ju vahet, kas oled mees või naine. Johannal on julgust unistada suurelt ja ta teab, mis oskusi selleks vaja on. Getter Unga (Märjamaa) kirjatükk oli fantaasiarikas, rääkides robotõpetajatest ja sellega pälvis ta ka töötukassa tunnustuse.
Veel fantaasiarikkamaks läks aga Roosi Mari Reede (Alu kool) jutt patjade testijast. Selliseid inimesi on selleks vaja, et inimesed end välja puhkaksid. Leiti, et selline amet võiks tulevikus tõesti olemas olla. Kertu Reimal (Järvakandi kool) tahab valida töö, mis talle päriselt meeldib, ja see on kas helilooja või dirigendi amet.
Kristo Bogdanov (Kabala LPK) kirjutas oma isa ametist tarkvarainsenerina, tuues välja selle ameti kasulikkuse tavainimestele. Keiti Tasane (Hagudi LPK) kirjutas loo sellest, milline oleks tema ideaalne päev ilusalongis töötades. Praeguste ilmadega oleks aga vajalik Luiselota Pernitsa (Märjamaa) väljamõeldud ilmataadi amet. Mattias Kivisild (Märjamaa) tõi oma kirjatükis välja oma isa jalgpallikoondise treeneri ameti plussid ja miinused.
Peale osalejate tänati ka õpetajaid ja lapsevanemaid, kes õpilasi julgustasid ning tagant utsitasid. Samuti tänati muusikalisi vahepalu esitanud Angela Katkosilti ja tema õpilasi. Tänatud sai ka žürii koosseisus Ilvi Pere, Kerli Valgma, Liis Ehavere, Taimi Jürgens ja Liisa Tõns.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare