14.4 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSRapla maleva naiskond andis Spartale lahingu, ent kaotas

Rapla maleva naiskond andis Spartale lahingu, ent kaotas

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Eesti kõrgliigas mängiv Kaitseliidu Rapla maleva saalihoki naiskond pidas pühapäeval, 28. jaanuaril kohtumise Sparta spordiseltsiga ning võttis vastu 4:7 kaotuse.

Sadolini spordihoones toimunud mängu favoriidistaatust kandis selgelt Sparta naiskond, kes juhib praegu ka Eesti meistrivõistluste põhiturniiri. Ometi on ka Rapla naiskonna esitused läinud hooaja vältel aina paremaks ning pühapäevane mäng oli selle ehedaks näiteks.
Eesti kõrgliigas kestab iga mäng 60 minutit, mis jaguneb kolmeks 20-minutiliseks kolmandikuks. Pühapäevases mängus visati enamik väravaid esimesel kolmandikul. Esimesed viis minutit skoori ei avanud, kuid siis hakkas pihta tõeline väravatesadu. Esmalt viis Diana Kaareste tabamus Sparta 1:0 juhtima. Vähem kui kaks minutit hiljem oli seis juba 2:0, kui täpne oli Nea Sipola. Mõlemad olid kaunid väravad, mis visati ilusa söödumängu tulemusena.
Kaitseliidu Rapla maleva naiskond allaandmismärke ei ilmutanud. Kaotusseisu vähendas minimaalseks Piret Paasi värav, kuid pärast seda viskasid vastased poole minutiga kaks väravat ja läksid 1:4 juhtima. Kolmeväravaline kaotusseis oli küll suur, kuid seis polnud kodunaiskonna jaoks kaugeltki lootusetu. Ka ise tegutseti rünnakul aktiivselt ning loodi võimalusi. Selle tulemusena sai Piret Paas kirja teise värava ning seis oli 2:4. Enne kolmandiku lõppu jõudsid mõlemad naiskonnad veel korra sihile ning kahekümne minuti järel oli seis 3:5 külaliste kasuks. Rapla värava autoriks märgiti protokolli Kristi Toomla.
Tõele au andes tuleb mainida, et esimene kolmandik oligi terve kohtumise kõige põnevam ja resultatiivsem. Teise kolmandiku esimesed kümme minutit väravat ei näinud ning seejärel tuli neid kaks. Mõlemad viskasid Sparta mängijad (Merli Süvari ja Kirke Pollisinski) ning nii alustati viimast kolmandikku külaliste neljaväravalises eduseisus 3:7.
Kolmas kolmandik kulges enamjaolt võitluslikult. Esimene elev hetk tekkis, kui mängitud oli 17.30 ehk mängu lõpuni jäi kaks ja pool minutit. Pall oli veeremas peaaegu vastaste väravasse, kui Sparta puurilukk Saskia Ormak suutis teha tõrje ja päästis palli otse väravajoonelt. Osa publikust reageeris olukorrale häälekalt, sest nende arvates ületas pall väravajoone. Ometi otsustas kohtunik, et väravavaht jõudis õigel ajal jaole. Kõigest pool minutit enne lõpuvilet, kui võitja oli sisuliselt selge, jõudis pall lõpuks ikkagi Sparta väravasse. Tabamus läks kirja Tiiu Varikule.
Veel enne kohtumise lõppu oli võimalus skoori teha ka Sparta naiskonnal, kui nad said karistusviske. Ometi suutis Rapla väravavaht Triinu Tuttenpal ohtliku löögi tõrjuda ning nii jäi lõplikuks seisuks 4:7. Kohtumise parimateks mängijateks valiti Piret Paas kodunaiskonna ja Elina Liin külaliste poolelt.
Kaitseliidu Rapla maleva naiskond sel hooajal Eesti meistrisarjas võidurõõmu veel maitsnud ei ole. Järgmine võimalus võiduskoori avamiseks tuleb 11. veebruaril, kui Kiili spordihoones minnakse vastamisi SK LINK/Saku naiskonnaga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare