-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSRapla ühisgümnaasiumi direktori kohusetäitja on Tõnis Blank

Rapla ühisgümnaasiumi direktori kohusetäitja on Tõnis Blank

Stina Andok / foto Siim Solman.

Nädal tagasi, 10. jaanuaril esitas Rapla ühisgümnaasiumi direktor Imbi Kalberg lahkumisavalduse ja lahkus päeva pealt ametist. Tema kohusetäitjana alustas selle nädala esmaspäeval endine maavanem Tõnis Blank.

Rapla vallavanem Piret Minn kinnitas, et kolmapäeval esitas Rapla ühisgümnaasiumi direktor Imbi Kalberg lahkumisavalduse. Tema kohusetäitjaks kuni eelmise nädala lõpuni määrati õppealajuhataja Liis Jõgis. Selle nädala alguses alustas direktori kohusetäitjana endine Rapla maavanem Tõnis Blank, kes jääb ametikohale kuni alalise direktori leidmiseni. Vallavanema sõnul korraldatakse nii pea kui võimalik konkurss alalise direktori leidmiseks. Konkursiga asutakse otsima direktorit aga juba Rapla Kesklinna koolile ehk sügisest alustavale põhikoolile.
„Selle ülesande jaoks, mis tuleb koolis esimesena teha, on Blank kõige sobivam,“ selgitas Rapla valla hariduskomisjoni esimees Alar Mutli, miks ettepanek tehti just endisele maavanemale. Mutli sõnul on kooli õpetajaskond täna natukene katki ja kodurahu taastamiseks on vaja meeskonda ühendada. „Juhivahetusega tekib paratamatult segadust,“ nentis ta.
Kuigi endine maavanem alustas tööd uuel ametipostil ametlikult sel esmaspäeval, kohtus ta esimest korda koolipersonaliga juba eelmise nädala lõpus. „Ikka koos ja ühiselt edasi,“ ütles Blank optimistlikult, kuigi ettepanek direktori kohusetäitjana jätkata tuli talle väga ootamatult. „Plaan oli vähemalt jaanuarikuus aeg maha võtta,“ tõdes ta. See tal aga ei õnnestunud. Eelmise nädala kolmapäeva pärastlõunal helistas talle vallavanem Piret Minn, et uuele ametikohale asumiseks ettepanek teha. „Esialgu jättis see suu lahti. Võtsin paar tundi mõtlemisaega ja siis teatasin, et võtan pakkumise vastu,“ ütles Blank.
Küsimusele, miks ta ettepaneku vastu võttis, vastas ta: „Leidsin paralleele minevikust. Olen ka varem ootamatuid väljakutseid vastu võtnud.“ Blank ei ole küll hariduselt pedagoog, kuid on elu jooksul hariduse valdkonnaga kokku puutunud küll. Nii näiteks on ta Kehtna kutsehariduskeskuses raamatupidamist õpetanud. „Päris tundmatu ala ei ole,“ ütles Blank.
Direktori kohusetäitjana tööle asumise asjaolude kohta ütles Blank, et temal ei ole pistmist eelmise direktori töölt vabastamisega ning et tema eesmärk direktorina on kodurahu saavutamine.
Küsimusele, mida arvab hariduskomisjoni esimees lahkunud direktori vihjetest, justkui oleks temale tehtud poliitilistel põhjustel ettepanek lahkuda ja õpetajate pöördumine oli manipulatsiooni tulemus, vastas Mutli, et tema poliitilist alust ei näe. Mutli tõi välja, et ka teine Rapla gümnaasium loovutab oma gümnaasiumiosa riigigümnaasiumile, kuid seal ei ole selliseid probleeme nagu ühisgümnaasiumis.
Ka teine teemaga kursis olev kohalik poliitik ütles, et poliitilisest kättemaksust on asi kaugel. „Ta tekitas probleemi ise. Suhtlemisprobleemid on tal kogu aeg olnud, ka juba siis, kui oli vallas haridusnõunik. Kooli on ta hästi juhtinud, aga on ainult üks probleem, mida juhina olla ei tohiks – suhtlemine. Iga inimene peaks aru saama, kuhu ta kõige paremini sobib. Tippjuhiks Imbi Kalberg ei sobi.“
Õpetajad oma pöördumise sisu ja kooli juhtimisega seonduvaid probleeme täpsemalt avada ei soovi. „Oleme kolleegidega kokku leppinud, et me ei anna mingeid kommentaare. Oleme ju vallavalitsusele kõik öelnud oma kirjas ja lisada midagi ei ole. Me ei soovi kellelegi halba, vaid tahame lihtsalt rahus oma tööd teha,“ põhjendas üks Rapla ühisgümnaasiumi õpetaja.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare