0.5 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSRiigigümnaasiumi ehitus käib suure hooga

Riigigümnaasiumi ehitus käib suure hooga

Helerin Väronen / foto: Siim Solman.

Tulevase Rapla gümnaasiumi ehitusplatsil käib agar tegevus, ehitusfirma Ehitus5ECO OÜ töölised lasevad kätel käia ka pimedatel õhtutundidel. Kõik ikka selleks, et tööd õigel ajal valmis saaks.

Töö on tellinud haridus- ja teadusministeerium, kelle esindaja Riigi Kinnisvara AS-i kommunikatsioonispetsialist Mariliis Sepper kinnitas, et ehitusega ollakse graafikus. Uue hooneosa nn betoonkarp on monteeritud, jätkuvad katuse- ja fassaaditööd. Alustatud on ka hoonesiseste kommunikatsioonide paigaldamisega.
Vanas algklasside majas on konstruktsioonide ehitustööd lõpetatud ja ehitatakse katuse kandekonstruktsiooni. Hoones jätkuvad veevarustuse, kanalisatsiooni-, tugev- ja nõrkvoolutööd.
Teada on, et algklasside maja põhihäda oli selles, et seal olid keldris probleemid niiskusega (vamm) ja see oli üks põhjus, miks seda maja enam Rapla vald kasutada ei soovinud. Probleemi lahendamist peeti liiga kulukaks. Sepper kinnitas, et nii kelder kui ka vana maja tervikuna saab käimasolevate ehitustööde tulemusena korda.
Tulevane koolihoone koosneb tinglikult kahest hooneosast: vana koolimaja võetakse täies mahus kasutusse ja sinna on planeeritud valdavalt klassiruumid (sh muusika- ja kunstiklass), koolile vajalikud pesuruumid ning ruumid õpilasesindusele.
Juurdeehitisse ehk uude osasse tuleb peasissepääs koos garderoobiga, toitlustus, laiem rekreatsiooniala koos raamatukoguga, arvutiklassid ning kaldauditoorium. Lisaks asuvad uues osas koolipersonali tööruumid, samuti klassiruumid. Vana ja uue liitmisel moodustub terviklik nüüdisaegne koolihoone.
Hoone arhitektiks on Salto Arhitektuuribüroo OÜ (arhitektid Maarja Kask ja Andro Mänd). Hoone sisearhitektuurse lahenduse autor on Pille Lausmäe Sisearhitektuuribüroo OÜ (sisearhitektid Pille Lausmäe ja Kerli Lepp). Kogu koolihoone sisustus ja vajalik tehnika tuleb moodsale õpikeskkonnale kohane.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare