-2.8 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSTagasivaade Rapla spordiveteranide koondise tegevusele 2017. aastal

Tagasivaade Rapla spordiveteranide koondise tegevusele 2017. aastal

Leili Kaas.

Rapla veteran-seeniorsportlastele oli 2017 edukas aasta, medaleid võideti MM-il, EM-il ja vabariigi meistrivõistlustel.

MM-il ja EM-il jätkas edukalt jõutõstja Mihkel Laurits, võites kolmes eri värvis (1., 2., 3. koht) medaleid. Korvpalli MM-il tuli Eesti naiskonna koosseisus kuldmedalile Tiiu Kose. Orienteerumises, ro­gaini MM-il esinesid edukalt Tiina Talisoo ja Ene Sulg. Kergejõustiku EM-il oli edukas Asta Satsi, võites heidete mitmevõistluses (ketta- ja kuulitõukes) pronksmedali, lisaks raskusheites hõbemedali. Aavo Kergand on jätkanud edukalt EM- ja Eesti MV medalite võitmist.
Rahvusvahelisi võistlusi peetakse väga erinevatel aladel. Tiina Paeorg saavutas indiaca MM-il Rozogis Eesti võistkonnaga esikoha. Lauatennises kogusid medaleid Türgis toimunud võistlustel Aili Kuldkepp ja Malle Miil­mann. Lauatennises olid EM-il edukad Iris Rajasaar, Marika Kotka, Ene Laur ja Kalju Kalda. Edukad olid meie lauamängijad EM-i neljavõistluses (male, kabe, koroona, lauatennis). Üldvõidu saavutasid Ülle Laasner, Talvi Ainsar, Valter Viisut, Tarmo Lukk, Jaan Sulg, Enn Viitkar.
Olulisemad võistlused on igal suvel Eesti veteran- ja seeniorspordi suvemängud. 2017. aastal peeti juba viiendat aastat juubelivõistlused Jõulumäel. Raplat esindasid kergejõustiklased, võrkpallis nais- ja meeskond, disc­golfi ja petanki võistkonnad, mälumängurid. Valikala oli suusatamine murul. Korvpallinaiskond jäi kahjuks viimasel hetkel tulemata.
Maakonnas peame suuremaks ürituseks talispordipäeva ja suvespordipäeva, kuhu ootame eri vanusegruppide esindajaid. Muret tekitab, et aktiivsem vanem generatsioon on jäämas tagasihoidlikumaks ja noored (35-45 a) peaksid aktiivselt liituma seeniorspordi tegevusega. Valikuvõimalusi on rohkesti erinevatel spordialadel.
2018. aasta Eesti veteran-seeniorspordi mängud toimuvad 4.-5. augustil Kuressaares, kuhu on vaja saata Raplat esindama kergejõustiklased, võrkpallurid, korvpallurid, petanki-discolfi võistkonnad ja orienteerujad. Traditsiooniliselt alustame jaanuaris talispordipäevaga, seekord 13. jaanuaril Valtu spordihoones.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare